Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅNFoto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Lämnar Östersund – för allsvensk rival

Publicerad

Tim Björkström lämnar Östersund.

Ny klubbadress: 

Allsvenska rivalen Sirius.

– Vi har jobbat länge för att få hit Tim och är jätteglada för det, säger tränaren Kim Bergstrand till klubbens hemsida. 

Tim Björkström var i behov av speltid och Djurgården lånade ut honom till Östersund under förra säsongen.

Men 27-åringen lyckades inte ta en ordinarie tröja i succélaget, som  gick hela vägen till Europa Leagues gruppspel – och nu ställs mot Arsenal i slutspelet.

Nu står det klart att Björkström flyttar vidare – till allsvenska konkurrenten Sirius.

Uppsalaklubben har skrivit ett kontrakt med backen som sträcker sig över säsongen 2019, meddelar klubben på sin hemsida. 

– Vi har jobbat länge för att få hit Tim och är jätteglada för det. Han är en bra fotbollsspelare som har väldigt mycket erfarenhet i förhållande till sin ålder. Han är en välutbildad spelare och en jättebra kille, väldigt bra i en grupp, utvecklingsbenägen och vill lära sig saker, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Tim Björkström klar för Sirius

Björkström debuterade i allsvenskan som 18-åring 2009, då i Brommapojkarna, som tränades av just Kim Bergstrand.

– Jag känner många i Sirius som jag spelat med tidigare, det är en trevlig stad och ett lag som spelar en fin fotboll. Jag tror att spelstilen med ett passningsinriktat spel passar mig ganska bra och att jag kan utvecklas på ett positivt sätt här, det är en möjlighet att ta nästa steg, säger Tim Björkström.

Och fortsätter:

– Det är klart att jag vill vara i ett lag som vinner matcher. Förra året var ju fantastiskt på våren och sedan dalade det ut lite på hösten, så det finns ju potential att komma högre i tabellen och vinna fler.

Enligt Upsala Nya Tidning är tanken att Björkström, som vanligtvis har spelat högerback, ska spela mittback i Sirius.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag