Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Norrköping – nära flytt till Ryssland

Filip Dagerstål är på väg till Ryssland.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Därmed lämnar han IFK Norrköping.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Här är spelaren som ser ut att bli näste svensk i Ryssland. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Filip Dagerstål nära en övergång till ryska ligaelvan FC Khimki - som hoppas kunna presentera 23-åringen inom kort. 

Filip Dagerståls kontrakt med IFK Norrköping har gått ut och i början på december stod det klart att han skulle lämna klubben när hans kontrakt med ”Peking” gick ut vid årsskiftet. 

23-åringen har kopplats ihop med såväl Olympiakos, Lech Poznan som Sampdoria och för en knapp vecka sedan skrev ryska RB Sport och ryske journalisten Sergey Egorov att FC Khimki, elva i ryska ligan, förhandlade med Dagerstål. 

Något som bland annat Fotbollskanalen rapporterade om

”Är i väg på uppdrag”

Dagerstål har trots att hans kontrakt med Norrköping gått ut, tränat med klubben. Men de senaste dagarna har han inte varit med på träningarna och Norrköpings nye tränare Rikard Norling meddelade under dagen att spelaren såg ut att vara förlorad. 

– Han är väck på andra upptåg. Jag har hyfsad koll på var han är, men i och med att han inte har kontrakt så är det han själv som får svara på sådant, sa Norling till Norrköpings Tidningar. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Filip Dagerstål bara små detaljer från en flytt till Ryssland och ryska ligan. 

Blir näste svensk i Ryssland 

Det ska handla om ligaelvan FC Khimki, som hoppas presentera spelaren inom de närmaste dagarna om inget oförutsett händer. 

Inget är helt klart eller påskrivet ännu, men allt talar för att Dagerstål gör spelaren som Jordan Larsson, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson, Carl Starfelt, Pontus Almqvist och Armin Gigovic sällskap i den ryska ligan.