Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Norrköping: ”Då skiter jag i det”

Simon Thern ser sin tid i IFK Norrköping som avslutad.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Thern spelade tre säsonger i ”Peking”.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Simon Thern riktar ny kritik mot IFK Norrköping.

28-åringen berättar att klubben inte har pratat med honom sedan han fick covid-19 i slutet av november.

– Om de inte är intresserade av att ens slå ett samtal, då skiter jag i det, säger Thern till Värnamo Nyheter.

Simon Therns kontrakt med IFK Norrköping har gått ut och han tränar nu i stället med IFK Värnamo i väntan på ett nytt kontrakt med en annan klubb.

Han stänger nu också dörren helt för att fortsätta i Norrköping.

– Ja, det blir inte Norrköping. Jag känner att jag är klar där. De har nog fullt upp med att få ordning på sitt eget. Sedan dagen jag fick covid-19 så har jag inte hört ett ord från dem. Sedan Jens (Gustafsson, tränare) lämnade då. Det är ingen från föreningen som har hört av sig till mig överhuvudtaget, säger Thern till Värnamo Nyheter.

Simon Thern kritiserar IFK Norrköping

Det har stormat i Norrköping efter den allsvenska säsongen och det är framför allt ordföranden Peter Hunt som har stått i skottgluggen när flera medarbetare i klubben valt att hoppa av.

Simon Thern tycker att någon från klubben ”kunde ha slängt i väg ett samtal” till honom.

– Det var mest efter säsongen nu som jag tänkte på eftersom jag inte var med på avslutningen där, så när Jens fick sparken eller de ömsesidigt kom överens och han sa upp sig så jag har inte hört något från någon. Men jag har andra alternativ, så jag står inte och faller med dem. Om de inte är intresserade av att ens slå ett samtal, då skiter jag i det, säger Thern.

Han tycker att stämningen i klubben påverkat spelarna indirekt. 

– Vi spelare kanske inte har påverkats så mycket i för sig om man ser det individuellt, men de som tar hand om oss gör ju det. Och det märker man på människor. Och det har man känt av i föreningen och på arbetsplatsen där och det är ju hur många som helst som sagt upp sig. Jag vet inte hur många. Det är ingen slump. Då måste man ta tag i det. Det är inget bra arbetsklimat när man har typ sju olika klubbchefer på sex år eller vad det nu är. Då är det ju något som inte stämmer. Då måste man hitta lösningar som gör det bättre. Och det kommer de säkert få ordning på. För IFK Norrköping är en fantastisk klubb, säger Thern till Värnamo Nyheter.