Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurdjic på väg till Kina - här är den nya klubben

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: Simon Henriksson

Här är Nikola Djurdjic på väg från Amsterdam till Chengdu för att slutföra övergången till Chengdu Better City FC: 

Enligt uppgifter till SportExpressen är Hammarby överens med den kinesiska klubben om övergångssumman för anfallaren.

Affären ger Bajen omkring fyra till fem miljoner kronor. 

Det var för fem dagar sedan som SportExpressen kunde avslöja att anfallaren Nikola Djurdjic var på väg att lämna Hammarby , då en klubb i Kina ville köpa loss anfallaren. Efter det gick Fotbolldirekt ut med uppgifter om att Djurdjic vägrat att träna med Hammarby för att tvinga fram en flytt. 

Vägrade kommentera 

Under gårdagens träning var 33-åringen dock med och tränade, men vägrade att kommentera någonting till medierna efter att träningen var slut. Kontraktet med den kinesiska klubben ska vara på två år och hans väntas tjäna om kring fem miljoner netto per år. 

Nu erfar SportExpressen att det bara återstår små detaljer innan en övergång blir helt klar. Hammarby är överens med Chengdu Better City FC om övergångsumman och i dag reste han till Chengdu via Amsterdam. Expressens Simon Henriksson fångade Djurdjic  på bild på Amsterdams flygplats Schiphol, där han mellanlandade för att resa vidare till Chengdu. 

Hammarby får omkring fem miljoner kronor 

Hammarby väntas få omkring fyra till fem miljoner kronor för anfallaren.  

Totalt har anfallaren gjort 55 matcher, 27 mål och 20 framspelningar i den grönvita tröjan. 

Vidar Örn Kjartansson är en av spelarna som Hammarby jobbat på som ersättare om Djurdjic skulle försvinna, men där får klubben nu konkurrens av ett antal utländska klubbar, bland anat från Turkiet.