Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Hammarby: Klar för norsk klubb

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

David Fällman, 31, lämnar Hammarby för Ålesund i norska andraligan.

Hammarby bekräftade SportExpressens avslöjande på sin hemsida under måndagen.

– Det känns vemodigt att lämna. Hammarby har blivit en stor, stor del av den jag är i dag, säger Fällman till Hammarbys hemsida.

I början av februari kunde SportExpressen berätta att Hammarby var i slutförhandlingar med Ålesund om att sälja mittbacken David Fällman.

Allt talade för att affären skulle bli av och under måndagen bekräftade Hammarby att Fällman är klar för Ålesund.

– Det är alltid tufft att skiljas från en bra person och bra spelare. När David kom hit för tre år sedan utgjorde han, tillsammans med Nikola Djurdjic, katalysatorn för Hammarbys nästa steg. David har varit oerhört viktig för oss både på och utanför planen, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

David Fällman klar för Ålesund

David Fällman själv kommenterar också sitt klubbyte.

– Det känns vemodigt att lämna. Hammarby har blivit en stor, stor del av den jag är i dag, och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att man kunde få så starka känslor för en klubb som jag har fått. När jag kom hit för tre år sen ville jag verkligen göra allt och lite till för att hjälpa klubben att ta steg framåt och den resan har bara börjat, säger Fällman.

Förra säsongen gjorde Fällman 25 matcher för Hammarby i allsvenskan. Totalt blev det 70 allsvenska matcher i klubben och ett mål.