Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lämnar Hammarby – för succéklubben

Publicerad

Imad Khalilis tid i Hammarbys frysbox är över.

Enligt uppgifter till SportExpressen lånas anfallaren ut till Brommapojkarna under resten av säsongen.

Övergången väntas bli officiell inom kort.

– Det stämmer, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i en kort kommentar.

Det var sommaren 2015 som Imad Khalili värvades till Hammarby som bosmanspelare efter en sejour i förenade arabemiraten och Baniyas SC. Han handplockades av dåvarande tränaren Nanne Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad , som skrev ett kontrakt över 4,5 år med den förre allsvenske skytteligavinnaren. 

Han drabbades av en del skadeproblem sin inledande tid i Bajen och startade bara sex matcher under andra halvåret av 2015. Året därpå blev det bara tre matcher från start och Khalili fick mest agera inhoppare. 

Under Jakob Michelsen har anfallaren heller inte fått chansen från start. Men nu ser tiden i den grönvita frysboxen ut att var över. Efter totalt 34 allsvenska matcher för Hammarby (nio från start) ser han nu ut att lånas ut till Brommapojkarna. 

Har jagats länge av Mellberg

Enligt SportExpressens uppgifter är förhandlingarna långt gångna och går pappersarbetet igenom under natten mot lördag spelar han i BP resten av säsongen. Brommapojkarnas manager Olof Mellberg har tidigare under säsongen velat knyta till sig Khalili men det är först nu som en låneaffär blir av.

– Det stämmer. Imad Khalili lånas ut till Brommapojkarna resten av säsongen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i en kort kommentar.

Jönköping Södra och Gif Sundsvall var två klubbar som också ville ha spelaren men valet föll alltså till slut på Superettans suveräna serieledare.

Mellbergs Brommapojkarna är på väg mot att säkra allsvenskt avancemang efter segern med 1–0 mot Örgryte i veckan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag