Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Djurgården – klar för grekisk klubb

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Jacob Une Larsson, 27, lämnar Djurgården.

Enligt uppgifter till SportExpressen är mittbacken klar för en flytt till FC Panetolikos. Spelaren har rest ner till Grekland för att läkarundersökas och skriva på kontraktet.

– Jacob har fått tillåtelse att åka ner till Grekland, bekräftar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SportExpressen.  

Jacob Une Larsson, 27, har varit en bärande spelare för Djurgården under flera säsonger och på meritlistan finns ett SM-guld från 2019 och ett cupguld från 2018. Mittbacken skrev på ett nytt treårskontrakt med Djurgården i april förra året.

27-åringen har tidigare nobbat utländska erbjudanden från bland annat italienska Serie B-klubben Lecce. I förra veckan rapporterade Aftonbladet om ett utländskt intresse från den grekiska klubben Panetolikos FC.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt och att det finns intresse därifrån, förklarade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för tidningen.

Sedan dess har parterna förhandlat om en övergång och i helgen spelade Une Larsson med största sannolikhet sin sista match för Djurgården i en träningsmatch mot Västerås SK.

Rest till Grekland

SportExpressen kan nu avslöja att Jacob Une Larsson är klar för en flytt till Panetolikos FC. Spelaren har rest ner till Grekland för att slutföra de sista detaljerna kring övergången samt genomföra den obligatoriska läkarundersökningen.

Om inget oförutsett inträffar skriver han senare på kontraktet. Enligt uppgifter till SportExpressen har Djurgården och Panetolikos kommit överens om låneavtal med köpoption som sträcker sig över ett och ett halvt år.

– Jacob har fått tillåtelse att åka ner till Grekland, det kan jag bekräfta. Vi har fört diskussioner om ett låneavtal, säger Djurgårdens sportchef till Bosse Andersson.

Jacob Une Larsson har totalt gjort 170 matcher, elva mål och fem assist för Djurgården och nu fortsätter spelarens utomlands.

FC Panetolikos har i vinter fokuserat stort på den svenska marknaden. Klubben har tidigare värvat in Giannis Anestis från IFK Göteborg och Johan Mårtensson från Örebro SK. Sedan tidigare finns också den förre Gif Sundsvall-spelaren Jonathan Morsay i klubben.