Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Djurgården – klar för norsk klubb

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Jonathan Augustinsson, 24, kommer att lämna Djurgården. 

Enligt uppgifter till SportExpressen kommer Rosenborg att köpa loss vänsterbacken. 

Det var i vintras som SportExpressen kunde berätta att Djurgårdens vänsterback Jonathan Augustinsson var högaktuell för norska Rosenborg. Men övergång till Norge blev inte av då. 

Nu rapporterar norska tv2 att parterna har nått en överenskommelse och att 24-åringen kommer att lämna de regerande svenska mästarna i vinter för att spela i Rosenborg från och med den 1 januari 2021. 

Har gjort två mål i år

Enligt uppgifter till SportExpressen kommer Rosenborg att köpa loss vänsterbacken, som har kontrakt med DIF till och med 2021. Affären är helt klar. 

– Åge Hareide och Mikael Dorsin (sportchef i Rosenborg) har stenkoll på allt som rör sig i Sverige. Det här är inte den sista förstärkningen Rosenborg gör från svensk fotboll, säger fotbollsexperten Jesper Mathisen till tv2. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade under sommaren att Rosenborg hade lagt ett bud på vänsterbacken men att ingenting var klart. Jonathan Augustinsson har den här säsongen spelat 20 matcher och stått för två mål och en målgivande passning.