Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Djurgården – för rekordsumma

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Felix Beijmo är bara detaljer från att säljas till tyska Werder Bremen - och en övergångssumma väntas landa på 30 miljoner kronor. 

Planen är att högerbacken ska åka ner till den tyska klubben i nästa vecka för att genomgå läkarundersökningen.

– Vi för diskussioner med ett antal klubbar och ska vi vara ärliga tror jag inte Felix spelar i Djurgården när allsvenskan startar om, säger sportchefen Bosse Andersson. 

SportExpressen kunde redan för några dagar sedan avslöja att Felix Beijmo är nära att säljas till Werder Bremen. Klubben har scoutat spelaren under en längre tid och ser nu ut att vinna kampen om högerbacken före klubbar som Wolverhampton och Bournemouth. Om inget oförutsett händer är tanken att Djurgårdens försvarare ska åka ner till Tyskland i nästa vecka för att göra läkarundersökningen hos Werder Bremen. 


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 


Djurgården och den tyska klubben är överens om ramarna för en övergång där en övergångssumma väntas landa på omkring 30 miljoner kronor. De gör att högerbacken blir allsvenskans dyraste försvarsförsäljning någonsin, då den tidigare rekordförsäljningen var Jon Jönssons övergång till franska Toulouse som gav Borås-klubben 25 miljoner kronor. 

"Tror inte han spelar i Djurgården när allsvenskan börjar"

Sportchefen Bosse Andersson vill inte bekräfta vilken klubb det rör sig om men medger nu att han ser Beijmo som förlorad. 


FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen


- Vi för diskussioner med ett antal klubbar och vi får se vad som händer. Men ska vi vara ärliga så tror jag inte att Felix spelar kvar i Djurgården speciellt länge till och han lär inte vara med när allsvenskan startar om, säger han.

Blir lagkamrat med landslagets vänsterback 

 Därmed är det nu nära att Beijmo blir lagkamrat med Ludwig Augustinsson, som är vänsterback i Werder Bremen och väntas starta för Sverige i träningsmatchen mot Peru på lördag. 

- Bremen har frågat om Felix. De brukar fråga om lite spelare lite här. Och jag sa att jag kan se mig lite själv i honom, han är professionell och vill mycket. 


LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 


- Han har en stor framtid, sa Augustinsson angående Felix Beijmo och Bremen när landslaget hade mediedagar under gårdagen. 


LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.