Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lämnar Dif – för en mångmiljonsumma

Publicerad

Djurgården säljer skyttekungen Magnus Eriksson till San José Earthquakes. 

Enligt SportExpressens uppgifter landar övergångssumman på omkring tolv miljoner kronor - och går allt som planerat åker 27-åringen över till Kalifornien för att skriva under kontraktet i början av nästa vecka. 

- Vi har bud på Magnus Eriksson, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vad det leder till, säger sportchefen Bosse Andersson. 

SportExpressen avslöjade San Josés Earthqaukes intresse för Magnus Eriksson redan den 28 november. I början av veckan stod det också klart att en affär var nära förestående - då Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade att Dif förhandlade med en klubb från MLS. 

- Det jag kan säga är att vi har fått en förfrågan angående Magnus Eriksson från en klubb i USA och MLS. Sedan får vi se vad det leder till, sa han då. 

Får 12 miljoner för Magnus Eriksson 

Nu är också Djurgården överens med San Jose Earthquakes om en övergångssumma på omkring 12 miljoner kronor, enligt SportExpressens uppgifter. 

 

LÄS MER: Bosse Andersson kommer få trolla - igen

 

Går allt som planerat åker också Eriksson över till Kalifornien för att skriva på kontraktet i nästa vecka - och allt talar för att en övergång blir klar innan julhelgen. 

Eriksson vann den allsvenska skytteligan tillsammans med Kalle Holmberg då de båda anfallarna gjorde 14 mål vardera. Eriksson vann också poängligan i allsvenskan på 20 poäng då han även stod för sex framspelningar. 

 

LÄS MER: Erdal Rakip högaktuell för flytt till Champions League-klubb

 

I San José får Magnus Eriksson förre AIK-tränaren Mikael Stahre som tränare. Stahre förde BK Häcken till en fjärdeplats i allsvenskan den här säsongen innan han sade upp sig för att ta över MLS-klubben.  Eriksson blir även lagkamrat med förre BP-spelaren Joel Qwiberg, som presenterades officiellt av San José Earthquakes för någon vecka sedan. 

Jonathan Ring nära att presenteras 

Djurgården har också jobbat intensivt på att göra klart med offensiva förstärkningar då klubben varit medveten om att Eriksson skulle kunna komma att lämna klubben. 

Kalmar FF:s Jonathan Ring och Jönköping Södras Dzenis Kozica är i princip klara för klubben och väntas presenteras inom de närmaste veckorna. Kozica köps loss från J-Södra medan Ring ansluter som bosmanspelare. 

- Vi har bud på Magnus Eriksson, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vart det leder, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, som inte vill kommentera något kring Kozica eller Jonathan Ring. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag