Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Dif – för en mångmiljonsumma

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården säljer skyttekungen Magnus Eriksson till San José Earthquakes. 

Enligt SportExpressens uppgifter landar övergångssumman på omkring tolv miljoner kronor - och går allt som planerat åker 27-åringen över till Kalifornien för att skriva under kontraktet i början av nästa vecka. 

- Vi har bud på Magnus Eriksson, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vad det leder till, säger sportchefen Bosse Andersson. 

SportExpressen avslöjade San Josés Earthqaukes intresse för Magnus Eriksson redan den 28 november. I början av veckan stod det också klart att en affär var nära förestående - då Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade att Dif förhandlade med en klubb från MLS. 

- Det jag kan säga är att vi har fått en förfrågan angående Magnus Eriksson från en klubb i USA och MLS. Sedan får vi se vad det leder till, sa han då. 

Får 12 miljoner för Magnus Eriksson 

Nu är också Djurgården överens med San Jose Earthquakes om en övergångssumma på omkring 12 miljoner kronor, enligt SportExpressens uppgifter. 

 

LÄS MER: Bosse Andersson kommer få trolla - igen

 

Går allt som planerat åker också Eriksson över till Kalifornien för att skriva på kontraktet i nästa vecka - och allt talar för att en övergång blir klar innan julhelgen. 

Eriksson vann den allsvenska skytteligan tillsammans med Kalle Holmberg då de båda anfallarna gjorde 14 mål vardera. Eriksson vann också poängligan i allsvenskan på 20 poäng då han även stod för sex framspelningar. 

 

LÄS MER: Erdal Rakip högaktuell för flytt till Champions League-klubb

 

I San José får Magnus Eriksson förre AIK-tränaren Mikael Stahre som tränare. Stahre förde BK Häcken till en fjärdeplats i allsvenskan den här säsongen innan han sade upp sig för att ta över MLS-klubben.  Eriksson blir även lagkamrat med förre BP-spelaren Joel Qwiberg, som presenterades officiellt av San José Earthquakes för någon vecka sedan. 

Jonathan Ring nära att presenteras 

Djurgården har också jobbat intensivt på att göra klart med offensiva förstärkningar då klubben varit medveten om att Eriksson skulle kunna komma att lämna klubben. 

Kalmar FF:s Jonathan Ring och Jönköping Södras Dzenis Kozica är i princip klara för klubben och väntas presenteras inom de närmaste veckorna. Kozica köps loss från J-Södra medan Ring ansluter som bosmanspelare. 

- Vi har bud på Magnus Eriksson, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vart det leder, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, som inte vill kommentera något kring Kozica eller Jonathan Ring.