Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar Djurgården: ”En stor möjlighet”

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / /IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Per Kristian Bråtveit lämnar Djurgården. 

På sin hemsida meddelar klubben att målvakten lånas ut till holländska Groningen. 

– Det här känns väldigt bra och blir en riktig stor möjlighet för mig, säger Bråtveit i ett pressmeddelande. 

Nu är det officiellt. Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit är klar för den holländska liga, en nyhet som SportExpressen avslöjade tidigare under veckan. 

– Det här känns väldigt bra och blir en riktig stor möjlighet för mig. Nu gäller det att träna på riktigt hårt och bidra så får vi hoppas att det kan komma möjligheter framåt för mig i laget, säger Bråtveit till klubbens hemsida. 

– Det är ju alltid tråkigt att lämna lagkompisar men får man en sådan här chans är det svårt att tacka nej till den. Men jag kommer att följa Djurgården från Holland och kolla hur det går för mina kompisar och kommer självklart att hålla kontakten med dem, fortsätter han. 

”Fått förfrågningar”

Utlåningsavtalet sträcker sig fram till 1 juni, men en option på förlängning eller en permanent övergång, meddelar Bosse Andersson som ska fylla den nyblivna målvaktsluckan. 

– Vi har fått en del förfrågningar och haft dialog med ett antal klubbar angående PK där Groningen har visat att de har god kunskap om PK Bråtveit och att det finns en plan för honom. Man har i nuläget en målvakt vars kontrakt går ut i sommar så PK kan nu bekanta sig med Groningen och får stora möjligheter att bli en långsiktig lösning för dem med fastställda villkor, säger Bosse. 

Groningen ligger för närvarande på sjätte plats i Eredivisie.