Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Lämnar AIK – för spel i utlandet

Foto: / BILDBYRN
Foto: / BILDBYRN
Foto: / BILDBYRN

Anton Saletros har haft svårt att ta en plats i AIK:s startelva den här säsongen.

Under söndagen bekräftade AIK SportExpressens avslöjande om att han lämnar klubben för spel i ungerska Ujpest.

– Anton har behov av kontinuerlig speltid och detta är ett sätt att öka möjligheterna för det, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Under förra säsongen gjorde Anton Saletros 19 matcher för AIK varav 15 från start. Han satt då på ett utgående kontrakt som förlängdes med två och ett halvt år i juni 2016. 

- Jag är både stolt och glad över att förlänga med klubben som byggt mig. Detta var vad jag velat hela tiden och nu fortsätter vi jobba mot nya mål, sa  Anton Saletros till AIK:s hemsida då.  

Svårt att övertyga Norling

Men den här säsongen har mittfältaren haft svårt att övertyga huvudtränaren Rikard Norling om att han är en man för startelvan. Det har endast blivit fyra matcher från start och i förlustmatchen mot IFK Göteborg fick 21-åringen ingen speltid alls. 

Nu har han gjort sitt i AIK för den här säsongen. Enligt SportExpressen har en klubb i den ungerska högstaligan varit intresserad av spelaren under en längre tid. 

Klar för storstadsklubb

Nu meddelar AIK på sin hemsida att Budapestklubben Ujpest blir nästa destination för Saletros.

Anton Saletros lånas ut till Ujpest till och med 30 juni 2018. En inbakad klausul om att göra övergången permanent finns i avtalet.

 Den 21-årige mittfältaren kom till AIK under 2009 från Enskede IK och sammanlagt har det blivit 55 matcher för AIK:s A-lag. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!