Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lämnar AIK – klar för allsvensk rival

Publicerad

Ahmed Yasin är klar för BK Häcken. 

Enligt SportExpressens uppgifter lånas han ut resten av säsongen.  

Övergången väntas bli officiell inom de närmaste dagarna - och mittfältaren nobbade bland annat Örebro SK, IFK Göteborg och Kalmar FF. 

- Jag har inga kommentarer, säger Yasin. 

Det var i januari i år som AIK:s mittfältare Ahmed Yasin gick på lån till Muathier i Qatar - efter att ha svårt att få speltid sedan Rikard Norling tog över som tränare. 

-  I nuläget är en lånelösning för Ahmed den bästa då hans egenskaper ej konkurrerar på ett direkt sätt i de positioner som ligger närmats till hands, sa sportchefen Björn Wesström till AIK:s hemsida då.

Värvades från Århus

25-åringen handplockades av tränaren Andreas Alm till AIK från danska AGF Århus för över 1,5 år. 

När lånekontraktet avslutades med Muathier i Qatar i maj återvände han till "Gnaget." 

Nu står det klart att det blir ytterligare en utlåning. Enligt vad SportExpressen erfar är han klar för BK Häcken. Låneavtalet sträcker sig säsongen ut och han kommer att ansluta till sin nya klubb inom de närmaste dagarna.  Klubbar som Örebro SK, Kalmar FF och IFK Göteborg var intresserade - men spelarens val föll tillslut på Häcken. 

Offensivt tillskott

Tränaren Mikael Stahre får därmed ett offensivt tillskott till klubben efter att Alhassan "Crespo" Kamara blir borta i omkring två månader med en knäskada. Yasin är landslagsman för Irak och gjorde under 2016 tolv matcher från start i allsvenskan. 

Mittfältaren är fåordig vad det gäller uppgifterna om att han är klar för BK Häcken. 

- Mitt fokus just nu är på AIK och jag har inga kommentarer om något annat, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag