Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar AIK – efter tio år i föreningen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Adam Ben Lamin lämnar AIK omedelbart. 

Försvaren säljs till superettanklubben Jönköpings Södra. 

– Han har inte fått den utvecklingen vi hade förväntat oss, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.  

Under den förra veckan stod det klart att Jetmit Haliti säljs från J-Södra till AIK. Nu står det klart att Adam Ben Lamin, 19, går motsatt väg. 

– Adam har inte fått den utvecklingen hos AIK Fotboll som vi såg framför oss. Han är en spelare med en stor potential och vi önskar honom all lycka i sin fortsatta spelarkarriär, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida. 

Försvaren, som inledde sin karriär i AIK som tioåring, har fått begränsad speltid i AIK där han debueterade som 18-åring. Under samma år var han utlånad till Vasalund. 

Återförenas med Jildefalk

– Jag är en teknisk mittback som är bra både offensivt och defensivt. En av mina styrkor är mitt duellspel. Jag är väldigt nöjd att vara här och jag ser verkligen fram emot att få komma i gång, säger Ben Lamin till J-Södras hemsida. 

Adam Ben Lamin kommer därmed göra den tidigare AIK-tränaren Patric Jildefalk sällskap i J-Södra. 

– En oslipad diamant som inte har fått tillräckligt mycket speltid den senaste tiden. Jag hoppas att få igång Adam till den nivån som han visat för mig i både tränings- och matchmiljö. Han är en modig mittback, som är aggressiv i sitt presspel och vågar slå passningar som kan kännas svåra för många. Med det spel som jag vill att Södra ska klara av är Adam en spelare som kan ta det här i rätt riktning, säger tränaren till hemsidan.

AIK skriver på sin hemsida att de säljer Ben Lamin för mellan 0 kronor till 2,5 miljoner.