Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar AIK – klar för allsvensk konkurrent

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Gif Sundsvall förstärker laget inför återkomsten i allsvenskan. 

Nu har klubben gjort klart med Saku Ylätupa från AIK. 

– Vi ska försöka få honom till nya nivåer, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida. 

Saku Ylätupa, 22, anslöt till AIK från Ajax inför säsongen 2020. Totalt blev det 37 matcher i Solnalaget innan han nu söker sig vidare. 

– Jag vill tacka Saku för hans tid i AIK och en öppen och bra dialog för att säkerställa hans fortsatta utveckling. Gemensamt kom vi fram till att det var prioriterat att finna en ny miljö inför 2022. Jag önskar Saku all lycka i sin fortsatta karriär, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius till AIK:s hemsida. 

Klar för Gif Sundsvall

Ny klubbadress för mittfältaren blir den allsvenska nykomlingen Gif Sundsvall där han har skrivit på ett treårskontrakt.  

– Sundsvall är en lovande klubb i allsvenskan, jag tycker att det är ett bra lag så jag ser fram emot det, säger Ylätupa till Sundsvalls hemsida. 

– Det känns fantastiskt spännande att Saku ansluter till oss. Han har sedan tiden i Ajax och vidare till AIK tagit fina steg i sin utveckling, men vi ska få honom att nå nya nivåer och ta nästa steg i sin utveckling. Miljön i Sundsvall ska göra honom till en framtida internationell fotbollsspelare och en permanent landslagsman i Finska A-landslaget, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida. 

Gif Sundsvall har tidigare värvat den förre AIK-backen Rasmus Lindkvist och mittfältaren Marcus Burman från Akropolis.