Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade träning i vrede – kan få lämna klubben

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Gif Sundsvalls målvakt Alireza Haghighi petades ur matchtruppen mot BP.

Orsaken är han rök ihop med tränaren Joel Cedergren i besvikelse över att han inte skulle få starta i morgon. 

Enligt SportExpressens uppgifter ser det nu ut som att hans kontrakt bryts i förtid - och delar av spelartruppen har informerats om att Haghighi troligen gjort sitt i klubben. 

- Vi har all respekt för att man kan uttrycka sin besvikelse, men spelarna måste kunna hantera det på rätt sätt. På ett proffsigt sätt, säger Gif Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom. 

Det var inför säsongen som Ali Haghighi värvades på korttidskontrakt till Sundsvall med förhoppningar om att han skulle bli förstemålvakt. 

Men Haghighi har fått sitta på bänken då William Eskelinen har varit tränaren Joel Cedergrens förstaval. 

När Sundsvall presenterade sin trupp till matchen mot BP fanns heller inte den iranske målvakten med i truppen. 

Han var petad och "Giffarna" hänvisade till personliga skäl. 

Enligt SportExpressens uppgifter handlar det om att Ali Haghighi rök ihop med tränaren Joel Cedergren då målvakten insett att han inte kommer att vakta målet mot BP i morgon. 

Lämnade träningen i vredesmod

Han ska ha lämnat träningen i vredesmod och allt talar för att spelaren inte kommer att vara kvar i Sundsvall. Cedergren ska också ha informerat delar av spelartruppen att målvakten troligtvis har gjort sitt i klubben. 

Klubbchefen Urban Hagblom vill inte bekräfta något kring en dispyt med tränaren men medger att det är en besvikelse att Haghighi är petad ur truppen. 

– Det är en besvikelse att han inte är med i truppen och det är enbart av personliga skäl. Vi kommer reda ut det här efter matchen mot Brommapojkarna, säger Hagblom.

– Vi har all förståelse för att man bli besviken som spelare, men sedan måste man hantera det på rätt sätt. Man måste vara proffsig. 

Vi har uppgifter på att han kan komma att bryta sitt kontrakt. Kommer Alireza Haghighi spela mer i GIF Sundsvall? 

– Ja, det är vår förhoppning vi har avtal med honom till sista maj och det är tre omgångar kvar. Men det är en dialog vi kommer att föra med all respekt från båda parter.