Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade skadad efter straffmålet

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK tog emot Elfsborg på Friends arena i Sebastian Larssons 100:e match i ”Gnaget”. 

Och Larsson skulle bli huvudmannen när han satte matchens enda mål och blev utbytt skadad i AIK:s 1-0-vinst.

– Jag ville inte riskera något, säger Larsson i Discovery+.

AIK tog emot tabellgrannen Elfsborg hemma på Friends arena. 

AIK tog störst kommando i den första halvleken med majoriteten av bollinnehavet och flertalet målchanser. Mest noterbart var när den kvicke anfallaren Nicolas Stefanelli kom fri med Tim Rönning i Elfsborg-målet.

Rönning vann den kampen och fortsatte att vara avgörande halvleken igenom. Båda lagen gick mållösa till den andra halvleken och Stefanelli menade att han kommer att lyckas bättre nästa målchans.

– Ja, nästa gång lyckas jag. Vi vill fortsätta att försöka, det är tanken. Jag tror att vi gjorde det bra, vi kontrollerade bollen och hade många chanser att ta ledningen. Vi lyckades inte, men vi justerar saker till andra halvleken, säger han i Discovery+.

Larsson målskytt och utbytt skadad

AIK fortsatte att ha kommandot i den andra halvleken. Det dröjde bara någon minut tills Stefanelli blev nergjord i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Larsson satte bekvämt ledningsmålet för AIK i sin 100:e match i AIK-tröjan. Men bara några minuter senare haltade han av planen och blev ersatt av Ebenezer Ofori.

– Det hände väl inte så mycket, snarare hängt med lite känningar i veckan. Jag trodde väl jag hade kommit över det, men inte riktigt. Jag ville inte riskera något, säger Larsson efter matchen i Discovery+. 

Efter målet hade båda lagen blandade målchanser och de sista tio minuterna var AIK nedtryckta i eget straffområde av Elfsborg som febrilt jagade kvittering.

Men AIK höll emot och matchen slutade 1-0.

”Vi spelar mot ett bra lag”

AIK-tränaren Bartosz Grzelak blev orolig efter Sebastian Larssons skada.

– Ja, det blir man alltid oavsett vem som än kliver av. Han går av planen själv uppenbarligen. VI får avvakta, säger Grzelak.

Grzelak är annars nöjd med AIK:s seger mot Elfsborg.

– Jag är jättenöjd med hur vi går ut till den här matchen. Det är viktigt att vi följer upp föregående helg med en bra match och att vi är ödmjuka. Vi spelar mot ett bra lag. Vi gör mycket rätt i första halvlek och i första har vi lägen som vi inte förvaltar. Det var lite synd. Andra halvlek får vi straffmålet och då visar Elfsborg efter det att de är ett bra lag. Vi får slita för tre poäng, det är chanser åt båda hållen. Men jag är jätteglad att vi följer upp förra prestationen med en till bra.