Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lagets måltorka plågar skadade anfallsstjärnan

Isaac Kiese Thelin.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Isaac Kiese Thelin.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF kämpar med målskyttet.

Då tar skadade skyttekungen ett stort lass på sina axlar.

– Man känner stort ansvar så man vill tillbaka så snabbt som möjligt, säger Isaac Kiese Thelin.

Defensivt har Malmö FF imponerat under säsongsinledningen med bara ett insläppt mål på de sex första omgångarna. Offensivt har det varit aningen sämre med totalt sex mål. I de tre senaste matcherna är Anders Christiansens straffmål den enda fullträffen.

När MFF nu ska försöka få fart på offensiven tvingas vinterns stjärnvärvning Isaac Kiese Thelin sitta på läktaren, skadad.

– Det är frustrerande men skador ingår i fotbollen så jag får fortsätta försöka göra mitt bästa för att komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger anfallaren.

Ljumskskadan som han drabbades av i bortamatchen mot Värnamo sätter fortfarande stopp.

– Det har varit lite bakslag fram och tillbaka men det är på rätt väg. Det är tråkigt men bara att kriga vidare.

Hoppas vara tillbaka mot AIK

Kiese Thelin missar lördagens match hemma mot Mjällby men hoppas vara tillbaka på planen på onsdag i bortamatchen mot AIK.

– Det kommer många matcher nu som man gärna vill spela, konstaterar han.

Känner du stress över att ni har problem med målskyttet?

– Inte stress, jag litar på killarna som spelar. Men det är klart att jag har en sån roll där jag ska göra mål. Man vill så klart vara där och hjälpa till så att laget gör mål men de som spelar gör sitt bästa och jag är säker på att det kommer bli fler mål.

Milojevic inte orolig

Bara Varberg, Sirius, Värnamo, Sundsvall och Degerfors har gjort färre mål än MFF i år. Milos Milojevic är ändå inte orolig.

– Det är bara att köra på med full kraft och komma mer till avslut. Vi kan göra det bättre, hundra procent, och om vi får en match där vi avgör tidigt kan det bli lite enklare. I sista tredjedelen handlar mycket om självförtroende och det är normalt med en sån här kurva där det går upp och ner. Nu kommer vi komma uppåt igen, det vet killarna också. Vi kommer till bra positioner i de två första delarna men behöver lite bättre beslut i sista tredjedelen. När vi har det så kommer fler chanser och fler mål, säger MFF-tränaren.