Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kunde vara jobbigt att käka med familjen”

Simon Thern med drömmål mot ÖFK under förra säsongen
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Simon Thern missade flera matcher med IFK Norrköping efter panikångestattacker. 

Nu berättar den allsvenska stjärnan om sjukdomsperioden. 

– Jag önskar ingen människa i hela världen att må som jag gjorde, säger Thern i Fotbollskanalens podcast ”Lundh”

Simon Thern saknades för sitt IFK Norrköping under flera matcher i höstas. För Norrköpings Tidningar berättade Thern att han drabbats av en virusinfektion som sedan utvecklats till kraftig ångest. 

27-åringen var senare tillbaka på planen under hösten efter att ha varit sjukskriven en tid. I Fotbollskanalens podcast ”Lundh” berättar Thern att han under sommaren känt av vissa sjukdomssymptom, men att inga fel hittades. Efter en natt där Thern varit nära att få panik och känt sig illamående tog han kontakt med IFK Norrköpings idrottsskadeterapeut, som såg till att Thern fick träffa en psykolog. 

– Jag tror att om man inte har varit där själv så kommer man aldrig att förstå. Även om man försöker att berätta så har du inte varit där nere och vänt så är det svårt att föreställa sig. Jag önskar ingen människa i hela världen att må som jag gjorde. Du har en känsla av att det kommer att vara så resten av ditt liv. Så vill inte jag leva, säger Thern i ”Lundh”. 

Simon Thern berättar om sin panikångest

Simon Thern trodde under vissa perioder att han drabbats av en allvarlig sjukdom, vilket skapade en rädsla i vardagen med familjen. 

– För mig kunde det vara jobbigt att sätta mig ute vid matbordet och käka med familjen, i princip. Det blev bara så påtagligt. Jag tyckte att det var jättejobbigt att vara nära min dotter, för jag kopplade det till att jag inte skulle få se henne växa upp. säger Thern. 

”Peking”-mittfältaren fick veta att det troligtvis var utbrändhet som låg bakom hans panikångest. Redan i höstens intervju med NT tog Thern upp sitt hektiska schema, med fotbollskarriär, familjeliv och två företag. 

– Ja, för mycket grejer i mitt liv. För dålig sömn, för mycket saker utanför fotbollen. Jag är väldigt driftig och gillar att göra grejer. Det kanske man behöver sätta stopp för ibland. Jag tycker att det är roligt, därav blir det kanske ännu svårare. Har man något man tycker är skitkul även utanför fotbollen så vill man göra det så mycket som möjligt.