Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kujovics attack: "Körde fult spel"

Kujovic i Gent-tröjan. Foto: TOIN DAMEN / BILDBYRÅN PROSHOTS
Emir Kujovic. Foto: NILS PETTER NILSSON

Emir Kujovic lämnade IFK Norrköping sommaren 2016 för belgiska KAA Gent. Men äventyret i Belgien blev inte lyckat eftersom att Kujovic placerats i frysboxen.

Nu talar anfallaren ut om den tunga tiden och hur klubben hanterade hans situation.

– Gent körde ett fult spel, berättar Kujovic i podcasten Tilläggstid

Emir Kujovic lämnade IFK Norrköping för belgiska KAA Gent den 9 juli 2016. Kujovic anslöt till Gent med ett SM-guld i bagaget och hade dessutom krönts till skytteligavinnare i allsvenskan 2015. 

Det som var tänkt att bli ett drömäventyr i utlandet slutade i stället med en stor besvikelse. Anfallaren fick spela de inledande matcherna för klubben - men oftast på fel position - och förpassades senare till frysboxen. Totalt blev det fyra matcher i Gent och noll mål. 

I juli 2017 stod det klart att svensken lämnat Gent för tyska Fortuna Düsseldorf. Och nu talar Kujovic ut om den tunga tiden i Belgien.

– Jag tror att klubben scoutade helt fel. Jag gjorde vad jag kunde, men det var inte var Gent ville ha. Det blev helt fel. Sedan har det hänt andra grejer som jag inte vill gå in på, om jag ska vara ärlig, säger Kujovic i podcasten Tilläggstid.

Kujovic: "Gent körde ett fult spel"

Han fortsätter:

– Den har varit jobbig. Situationen var inte optimal, speciellt för en spelare som anlände med den statusen som jag gjorde. Jag kände mig ändå ganska stark, jag började få reda på saker gällande tränaren och agenten och förstod vad som pågick. 

Kujovic berättar vidare att han ville lämna Gent redan i januari - men att det hela runnit ut i sanden efter att klubben ställt orimliga krav på en eventuell transfer, något som spelaren själv är kritisk till.

– Jag ville lämna i januari, men Gent var tuffa. Jag hade klubbar efter mig i början på transferfönstret, som kanske hade värvat mig, men de klubbarna gick ju vidare när Gents krav blev helt orimliga, säger Kujovic.

– På den sista transferdagen kom Gent och berättade att de kunde släppa mig på lån, då blev jag förbannad. Gent körde ett fult spel. Jag har försökt hålla huvudet högt. Jag vet fortfarande inte vem i Gent som ville ha mig.