Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kujovic om succén: ”Är inte förvånad”

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Tre mål på de två senaste matcherna för Djurgården.

Emir Kujovic vet att han levererar om han får spela.

– Jag vet att jag gör mål om jag får spela, säger han.

Emir Kujovic har fått en smakstart på 2020. Mot Brann gjorde anfallaren ett mål och när Djurgården mötte Dalkurd i svenska cupen stod Kujovic för två mål och en assist.

– Jag är inte förvånad. Jag vet att när jag får spela och inte har problem med skador så gör jag mål eller assist. Det känns bara bra, säger tvåmålsskytten och fortsätter.

– Jag är anfallare, det är alltid skönt att göra mål, och en assist på det. Jag vill vara inblandad i allt.

Kujovic om formen

Kan du beskriva samarbetet med Kalle Holmberg?

– Han rör sig mycket och han är smart. Det syns att han gillar att kombinera, jag gillar det också, och det blir svårare för motståndarna. Han gjorde en bra match.

Thomas Lagerlöf riktade kritik mot lagets prestation i andra halvlek. På presskonferensen aviserade tränaren att insatsen kort och gott var under all kritik.

Kujovic förstår vad tränaren menar.

– Vi blandar och ger för mycket, det är inget snack om saken. Det var väldigt onödigt att släppa in 3-1, vi gör det bra stundtals, men vi måste göra det i längre perioder. Det blir för mycket hawaii och höja lägstanivån, säger anfallaren.

Nu blickar Kujovic fram mot flera matcher i Djurgårdströjan.

– Jag har alltid vetat att jag håller och kommer göra mål. Jag har alltid gjort det, för mig har det varit skador tidigare. Om jag får vara skadefri och spela matcher kommer det gå bra. Det blir så här när jag får spela matcher.

– Jag vill vara en startspelare. När jag kom i somras var det ett helt annat läge, det gick bra för laget och Buya Turay var här, jag accepterade att vara inhoppare. Men nu finns det en plats ledig i anfallet och den vill jag ha. Det gäller att prestera.

”Jag har haft en hunger hela tiden”

Du känner att du sitter i en bättre sits, rent fysiskt?

– Ja, det gör jag. Jag har varit med en hel försäsong, det gör ju sitt. Sedan kan man träna hur mycket som helst, men matcher är en helt annan grej.

Är du med i toppen av skytteligan i år?

– Jag tycker om att vara med där. Jag är inte en person som sätter upp mål eller att jag ska vinna skytteligan. Jag vill göra så mycket mål som möjligt oavsett om det handlar om en träningsmatch, cupmatch eller allsvenskan. Jag har haft en hunger hela tiden.

Thomas Lagerlöf tyckte att Kujovic stod för en positiv insats mot Dalkurd.

– Emir såg pigg ut. Han har en stor kropp att släpa runt på, det är andra matchen, men han rörde sig ganska bra under stora delar av matchen. Det ser positivt ut.