Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petad igen: ”Vet inte vad jag ska säga...”

Allsvenska juryn: "En enormt misslyckad säsong – total katastrof"

Bara åtta starter i år för Emir Kujovic. Mot IFK Norrköping fick anfallaren inleda på bänken men byttes in under kvitteringsjakten och gjorde mål.

Efter matchen kommenterade han situationen med den uteblivna speltiden. 

– Vi har inte pratat så mycket, säger Kujovic.

Thomas Lagerlöf:

– Alltså vi har pratat tidigare med Emir varför vi väljer andra alternativ, säger han.

Emir Kujovic har haft svårt att ta en ordinarie plats i Djurgården. Den här säsongen har det blivit åtta matcher från start och när laget gästades av IFK Norrköping bänkades anfallaren på nytt. 

Men vid ställningen 0-2 till ”Peking” valde Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf att byta in Emir Kujovic och Nicklas Bärkroth - ett byte som satte fart på anfallsspelet.

Sex minuter efter bytet var det också den inbytta duon som låg bakom Djurgårdens reduceringsmål. Bärkroth hittade Kujovic i straffområdet som var klinisk i avslutet.

Efter matchen fick Kujovic svara på frågor om sin situation i Dplay.

– Det är frustrerande att vara på sidan, men det är tränarna som tar ut laget & jag kan inte göra mer än mitt. Tränarna får svara på varför jag inte spelar, har hört att de inte varit nöjda, sa anfallaren.

”Vi har inte pratat så mycket”

Efter matchen utvecklade han för SportExpressen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tror att både jag och Kalle (Holmberg) vill spela mer men det är så mycket jag kan säga, säger Kujovic.

Vad är det som gör att du inte får chansen?

– Jag vet inte. Jag försöker göra mitt bästa sedan får jag se om jag får spela.

Har ni haft en dialog?

– Nej, vi har inte pratat så mycket.

Hur känner du kring det?

– Det spelar ingen roll vad jag tycker. Jag kör bara på.

Jag tänker att som spelare tränar man hårt och gör allt för att spela. Man vill känna sig sedd. Känner du dig sedd? Eller är det mer ”det blir som det blir”?

– Det får mer bli som det blir, så känner jag.

Kim Bergstrand fick för några veckor sedan svara på frågor om Kujovic situation och vad han behövde göra för att spela. Bergstrand svarade då ”prestera bättre”.

Kujovic har läst uttalandet. På frågan hur han ska göra det, svarar anfallaren:

– Göra det bättre, så som Kim sa. De är väl inte nöjda med vad jag har presterat och då måste jag göra det bättre. Det handlar om att göra allt bättre.

Du gjorde mål mot Norrköping.

– Exakt. Det kändes okej. Alltså, som jag sa innan, vi gör ingen wow-match. Norrköping gör det jättebra och vi får inte tag i dem.

På frågan om Kujovic har råd att ha en till säsong där han inte spelar regelbundet svarar han.

– Jag vill inte tänka i de banorna. Jag tittar inte så långt fram, det gäller att fokusera här och nu sedan får vi se.

Hur har du mått den här perioden?

– Jag är inte ung längre. Jag vet hur det funkar och jag har inte grävt ner mig i det. Jag hänger inte med huvudet eller visat negativ attityd.

– Jag kämpar på och går till träningarna för att göra mitt. Sedan är jag alltid mig själv. Självklart vill jag spela mer matcher, som alla andra hoppas jag, det är jag inte nöjd med men jag får försöka göra det bättre.

Lagerlöf: ”Pratat med Emir tidigare”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf fick svara på frågor efter matchen på presskonferensen.

– I forceringsfasen blev det mer tryck och kalabalik men vi chansspelade på ett helt annat sätt så Norrköping kunde straffa oss åt andra hållet. Det blev chansfotboll.

Hur ser du på Emir Kujovics inhopp?

– Han bidrar med ett hot centralt och alltid sugen att vara på plats i boxen. Han jobbar hårt när han är inne.

Kujovic sa efter matchen att ni inte har haft någon dialog om speltiden. Hur ser du på den biten? Varför har ni inte pratat?

– Alltså vi har pratat tidigare med Emir varför vi väljer andra alternativ. Vi kan inte prata med honom om det varje vecka. Norrköping är så bollskickligt om vi inte kan sätta press på motståndarna får vi jaga bollen hela matchen. Man kan inte spela som vi gjorde sista 20 minuterna i en hel match, då blir man sönderkontrad.