Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krossade Östersund efter magisk fullträff

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var botten mot toppen i Östersund.

Och det märktes på planen. 

Djurgården gjorde 3-0 på en halvlek mot ÖFK – bland annat efter ett drömmål av Edward Chilufya.

Nu väntar ett glödhett derby mot AIK i nästa omgång.

– Det gäller att ta den här veckan med lugn och ro, och sedan ladda för matchen, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson. 

Djurgården satte högsta fart direkt borta mot jumbon Östersund. Redan efter två minuter fick Joel Asoro ett jätteläge efter en hörna från höger. Efter ett par nickar studsade bollen ner till Asoro som blev helt ensam med Aly Keita som i sin tur svarade för en jätteräddning. 

Men det skulle inte dröja speciellt länge innan Djurgården fick utdelning. Och det var efter ytterligare en hörna målet skulle komma. Efter drygt 13 minuter slog Magnus Eriksson en kort hörna, tog ett par meter och skaffade sig ett inläggsläge från vänster. Bollen gick till bortre delen av straffområdet och nådde Hjalmar Ekdal som nickade bollen tvärs över straffområdet till Haris Radetinac. Radetinac nickade i sin tur ner bollen till Jacob Une Larsson som dundrade in 1-0 i första krysset. 

Efter en halvtimme var det dags igen. Kalle Holmberg kom rättvänd mot ÖFK:s backlinje och spelade ut bollen på Edward Chilufya i vänsterposition. Chilufya tog ett steg med bollen och fyrade av ett kanonskott i krysset fram till 2-0.

Djurgårdens rivstart mot Östersund

Strax innan paus gjorde Djurgården 3-0 efter ännu en hörna. Efter en rörig situation i Östersunds straffområde sköt Kalle Holmberg på Joel Asoro som styrde in bollen i mål. 

– Det var någon fast situationen och sedan får man en touch på bollen. Jag vet inte om den touchar Joel. Men jag har två assist i dag om Joel får målet. Så jag är nöjd, säger Kalle Holmberg till Discovery plus. 

Holmberg var tillbaka i startelvan för första gången sedan slutet av augusti. I de tre senaste matcherna har anfallaren inte fått någon speltid överhuvudtaget. 

– Det är klart att man har gått och väntat på sin tid. Sedan gäller det att ta tillvara på den när man får den. Det är skönt att vara tillbaka, säger han.

Hett derby väntar för Djurgården

Andra i andra halvlek luftade Djurgården sina avbytare och gjorde flera byten. Några fler mål blev det inte, och gästerna från Stockholm vann med 3-0. I och med segern går Djurgården upp i serieledning. I nästa omgång väntar ett glödhett derby - utan publikrestriktioner - borta mot toppkonkurrenten AIK. 

– Fantastiskt så klart. Mycket folk på läktarna och det är våra rivaler. Det gäller att ta den här veckan med lugn och ro, och sedan ladda för matchen, säger Magnus Eriksson. 

När Djurgården och AIK möttes i somras föll Dif med 4-1. Efter det följde en period av svagare resultat för Djurgården. Men nu har mästarna från 2019 hittat formen igen och har fyra raka segrar i allsvenskan. 

– Vi har alltid haft en stark tro på det vi gör. Vi har inte vacklat någonstans. Vi har fyra raka, det är klart att det är bra. Vi kör på här nu och har mött bra motståndare på slutet, säger Magnus Eriksson.