Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken: ”Är ett konstigt beslut”

Thomas Lagerlöf.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Ullevi.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Djurgårdens sista match i allsvenskan mot BK Häcken kan flyttas från Bravida till Ullevi, uppger Fotbollskanalen. 

Något som skapar irritation i Djurgården.

 – Det är tråkigt att flytta en avgörande fotbollsmatch till en friidrottsarena med löparbanor, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Den 4 december avgörs allsvenskan i fotboll, där Djurgården har chansen att ta klubbens trettonde sm-guld när man möter Häcken på bortaplan.

Nu kommer uppgifter om att matchen kan flyttas, från Häckens hemmaplan Bravida arena till Ullevi. Anledningen till det potentiella arenabytet ska enligt Fotbollskanalen vara att polisen ser Ullevi, med plats för 40 000 åskådare, som ett bättre alternativ än Bravida som endast tar in drygt 6 000 åskådare. Mycket på grund av att många djurgårdsanhängare förväntas vara på plats för att stötta laget.

”Bättre med konstgräs”

Från djurgårdshåll är förslaget att flytta matchen dock inte lika populärt, där mycket handlar om att man föredrar att spela på konstgräs framför naturgräs.

 – Det är klart att man vill spela på konstgräs, vi är ju ett konstgräslag. Men vi har även gjort bra matcher på vanligt gräs. Blir det gräs så måste mattan vara bra, om den inte är bra är det bättre att stanna på konstgräs. Man vill alltid spela på en bra matta, men vid den här årstiden med det här vädret så är det bättre med konstgräs, säger Djurgårdsspelaren Haris Radetinac till Fotbollskanalen.

Även tränaren Thomas Lagerlöf tycker att förslaget om att flytta matchen till Ullevi är fel, samtidigt som han tillägger ytterligare en dimension till diskussionen.

 – Det viktigaste är att planen är bra. Sedan är det tråkigt att flytta en avgörande fotbollsmatch till en friidrottsarena med löparbanor. För mig känns det som ett väldigt konstigt beslut för produkten allsvenskan. Om man skulle flytta matchen och det visar sig att planen på Ullevi inte är bra så är det väldigt konstigt, säger Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Mardröm för Djurgården i guldstriden