Kristoffersson: Här är allsvenskans tio bästa värvningar

Publicerad

De allsvenska lagen rustar.

SportExpressens Daniel Kristoffersson rankar de tio bästa värvningarna inför årets allsvenska säsong.

 • 10Michael Almebäck, Örebro

  Foto: Roger Lundsten/Kamerapress
  Position: Mittback
  Ålder: 27 år
  Från: Bröndby
  Har inte alls fått några lovord i Danmark utan betraktades som en flopp i Bröndby. Gjorde heller inget avtryck i Esbjerg och frågan är var han står karriärsmässigt. Dock gratis och kan han komma upp i sin toppnivå är han en supervärvning för ÖSK.
 • 9Andreas Blomqvist, IFK Norrköping

  Foto: Avdo Bilkanovic
  Position: Mittfältare
  Ålder: 23 år
  Från: Ålborg
  Känns som den riktige ersättaren till Alexander Fransson. Offensiv och teknisk. Kan fylla luckan efter succémannen som drog till Basel. Var med på Januariturnén i Abu Dhabi för ett par år sedan. Har inte fått till det riktigt i Ålborg. Kommer det riktiga genombrottet nu?
 • 8Jörgen Horn, Elfsborg

  Foto: Anders Hoven
  Position: Mittback
  Ålder: 28 år
  Från: Strömsgodset
  Visserligen en dyr värvning men att döma av meriterna och att han rankades som en av Norges bästa spelare gör att kommer bli en stor tillgång för Elfsborg. Ledare i försvaret som ska göra så att Elfsborg är med och slåss om guldet det här året.
 • 7Ahmed Yasin, AIK

  Foto: Daniel Stiller
  Position: Mittfältare/ytter
  Ålder: 24 år
  Från: AGF Århus
  Kan bli en riktig överraskning den här säsongen. "Iraks Zlatan" har i alla fall stort självförtroende och tror mycket på sig själv. Vass ytter som även kan bli en poängspelare i AIK. Värvades också billigt från AGF vilket gör att han kan bli ett fynd.
 • 6Denni Avdic, AIK

  Foto: Jan Kok
  Position: Anfallare
  Ålder: 27 år
  Från: Bosman (tidigare i AZ Alkmaar)
  En av de största kupperna i årets allsvenska när Björn Wesström värvade Avdic framför näsan på Elfsborg. I sina bästa stunder blir han allsvenskans bästa spelare. Höll hög klass innan sitt Europaäventyr. En av allsvenskans bäst betalda spelare. Höga krav på sig men verkar gilla det.
 • 5Arnor Smarason, Hammarby

  Position: Anfallare
  Ålder: 27 år
  Från: Helsingborg
  Här tror jag på en rejäl utväxling för Bajen. Tänk att klubben kunde lösa Smarason gratis (ingen övergångssumma) från Helsingborg. En hyfsat billig värvning som jag tror kommer göra Hammarby klasser bättre.
 • 4Stefan Silva, Gif Sundsvall

  Foto: Sebastian Lamotte
  Position: Mittfältare/anfallare
  Ålder: 24 år
  Från: Sirius
  Främst anfallare men Giffarna lär använda honom som tia och kanske också ytter. Skyttekung i Sirius i superettan och många lag drog i Silva. Fyndvärvning för ekonomiskt rätt pressade Sundsvall. Kan bli årets utropstecken.
 • 3Melker Hallberg, Hammarby

  Foto: Ronny Johannesson
  Position: Mittfältare/anfallare
  Ålder: 20 år
  Från: Udinese (lån)
  Märkligt hur Bajen fick låna hem Hallberg - som inte lyckats i Udinese. Trodde han skulle gå till en större klubb.
  Levererade på Januariturnén och lär bli en tillgång och sevärdhet även i allsvenskan.
 • 2Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF

  Position: Anfallare
  Ålder: 25 år
  Från: Jiangsu Sainty
  En stor affär för De Himmelsblå som slantade upp rejält för islänningen. Bara för ett år sedan köptes han för 3,5 miljoner euro till Kina. Vann skytteligan i Norge 2014 och är isländsk landslagsman. Meritmässigt ren och skär klass.
 • 1Tobias Hysén, IFK Göteborg

  Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
  Position: Anfallare
  Från: Shanghai SGIP
  Ålder: 33 år
  Sett till status i klubben, att han avstår bonus och att han kommer som bosman från Shanghai råder det ingen tvekom om att Tobbe är årets bästa nyförvärv hittills.
  Nu är det upp till anfallaren att leva upp till de högt ställda förväntningarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag