Kristoffer Khazenis första ord om sjukdomen

Kristoffer Khazeni öppnar upp om sjukdomen.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Khazeni tackar supportrarna för stödet.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Kristoffer Khazeni har varit borta under den större delen av säsongen. 

Nu meddelar IFK Norrköping-spelaren att hans frånvaro berodde på en elakartad cancertumör i hjärnan 

– Jag kommer aldrig att vara frisk på papperet, men jag får tänka att så länge jag känner mig frisk så är jag frisk, säger Khazeni till klubbens hemsida. 

Inför IFK Norrköping bortamöte med AIK tidigare i år meddelade Peking att Kristoffer Khazeni blir borta tills vidare. Anledningen var sjukdom, men mer än så ville Khazeni och Norrköping inte berätta. 

Nu öppnar 26-åringen upp om sjukdomen för första gången. Till Pekings hemsida säger Khazeni att det rörde sig om en elakartad cancertumör i hjärnan – vilket han opererades för i maj. 

– Operationen gick bra. Jag är på benen igen och jag vet inte om jag hade kunnat må så mycket bättre än jag gör med tanke på vad jag varit med om. Jag har fått bearbeta det som hänt under några månader nu, säger Khazeni.

Mittfältaren, som startade elva matcher ifjol, hade svårt att komma upp ur sängen under den första tiden efter operationen.

– Det var inte jätteroligt. Jag försökte må så bra jag kunde. Efter ungefär en månad kände jag att jag – rent fysiskt – började må ganska bra. Jag kunde börja jogga lite lätt och jag har återhämtat mig ganska bra från operationen. Jag har varit med min familj så mycket det har gått och bara fokuserat på mitt mående.

Tacksam för stödet från supportrarna

Ända sedan sjukdomsbeskedet har Khazeni stöttats av både supportar och spelare. Pekingfansen arrangerade ett tifo till matchen mot Häcken och inför mötet med AIK bar spelarna tröjor med hans namn på. 

– Jag blev väldigt rörd, och jag blev helt chockad när jag såg tifot. Jag satt hemma och fick tårar i ögonen, allt var så färskt då. Det var en speciell känsla och jag är sjukt, sjukt tacksam över all kärlek jag fått. Den har gett mig extra energi och jag är så väldigt tacksam. Jag har inte alltid haft orken att svara när folk hört av sig, men jag har sett vad alla gjort för mig och jag är oerhört tacksam. 

Nu är 26-åringen tillbaka i lätt träning, han går på regelbundna läkarkontroller, men hur framtiden ser ut vet han inte. 

– Jag kommer aldrig att vara frisk på papperet, men jag får tänka att så länge jag känner mig frisk så är jag frisk. 

– Det är mycket som är oklart än. Jag tar det dag för dag och tänker inte på när, eller ens om, jag ska kunna spela fotboll igen. Jag fokuserar på hur jag mår, så får vi se.

TV: Extrem ökning av inkastade föremål i Allsvenskan - få straffas