Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisklubben lånar från serieledarna

Alexander Faltsetas.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
HIF-tränarna Max Lindén, Mattias Lindström och Alvaro Santos.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Helsingborg ligger sist i allsvenskan.
Foto: ANDERS BJURÖ / TT NYHETSBYRÅN

Häcken leder allsvensken – Helsingborg ligger sist.

Nu lånar tabellettan ut en spelare till jumbon.

Alexander Faltsetas, 35, spelar i HIF under resten av säsongen.

Bara sex poäng på 13 omgångar.

Helsingborgs IF ligger sist i allsvenskan och gör nu allt för att vända den negativa spiralen.

Nyligen presenterade klubben ett nyförvärv i form av den förre IFK Göteborg-mittbacken Thomas Rogne, 32, som närmast kommer från grekiska Apollon Smyrnis.

Nu förstärker HIF:s sportsliga ledning truppen ytterligare.

Lånas in under resten av året

Från serieledande BK Häcken hämtas Alexander Faltsetas på ett låneavtal som sträcker sig över resten av säsongen. Den 35-årige mittfältaren har i år haft svårt att slå sig in i Hisingslaget som gått som tåget i allsvenskan.

– Det har varit en tuff situation för honom. Han är van att vara en viktig spelare med mycket speltid, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida och utvecklar:

– Jag tycker att det här är en bra lösning för honom, att fortfarande kunna spela allsvensk fotboll och att han får göra det säsongen ut. Vi har öppnat upp för att ge honom chansen till det här, utifrån vad han har gett oss. Sen har vi en tuff konkurrens på hans position i dag.

Faltsetas: ”Jag är otroligt taggad”

Sammanlagt har det blivit tre inhopp för Faltsetas och den senaste tiden har han inte ens fått plats i Häckens matchtrupp.

– Det är lite tråkigt att det har blivit lite som det har blivit men samtidigt är jag otroligt taggad. Jag behöver det här för mig själv, för min speltid och till följd av konkurrenssituationen. Med tanke på hur tränaren har valt finns det ingen plats för mig det här halvåret som är kvar och då blir det en bra lösning för båda parter, säger Faltsetas själv om flytten till Helsingborg.

HIF:s sportchef Andreas Granqvist säger till klubbens hemsida:

– Alexander är en väldigt rutinerad mittfältare med tydliga defensiva egenskaper på mittfältet. Han är en bollvinnare och karaktärspelare som kommer att hjälpa oss mot vårt mål att säkra det allsvenska kontraktet.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1544954461956734976?s=20&t=fbhB6yj5ZrkjEdeGyClz2Ahttps://twitter.com/bkhackenofcl/status/1544954378825748481?s=20&t=ef5-Ks8zlJiMhwEWMs_8RA
Tv: Álvaro Santos om populära aktionen i derbyt.