Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nu står man här och är jävligt bitter”

Norrköpings manager Jens Gustafsson. Foto: C More
Simon Thern. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

De dominerade stort i andra halvlek.

Men IFK Norrköping förlorade med 1-2 hemma mot Blåvitt och nu är det kris i Peking.

Facit: En seger på åtta allsvenska matcher.

– Nu står man här igen och är jävligt bitter, säger Simon Thern efter matchen.

IFK Norrköping utmanade AIK om SM-guldet in i det sista förra säsongen och målades upp som en av guldkandidaterna inför 2019.

Men det har startat trögt för Peking, som inför måndagskvällens hemmamatch mot IFK Göteborg stod på en seger, en förlust och fem kryss på sju matcher. När lagen gick ut till den andra halvleken var ställningen 1-1 och IFK Norrköping dominerade stort.

Laget förde spelet och radade upp lägen på Östgötaporten, men hade förtvivlat svårt att överlista Giannis Anestis, som storspelade i gästernas mål. 

– Vi förlorar egentligen matchen i båda boxarna. Vi är så pass mycket fler spelare i vårt straffområde och min känsla är att vi släpper in två billiga mål, säger Simon Thern efter matchen. 

– Det känns som att vi får jobba så jävla hårt för att skapa målchanser och göra mål och just nu krävs det inte så mycket för att motståndarna ska få göra mål på oss. Förra året var vi ett kollektiv som försvarade jävligt bra och släppte in få mål, jag vet inte hur många vi släppt in nu.

IFK Norrköpings krissäsong fortsätter

2-1-målet hängde sannerligen i luften och närmast att sätta dit den var Kalle Holmberg. Men anfallarens nick stoppades av en läcker benparad signerad Anestis. 

Men i stället för ett hemmamål kom kallduschen i den 83:e minuten då Giorgi Kharaishvili, som placerade in sin egen retur efter ett inspel från Sebastian Ohlsson.

Blåvitt vann matchen med 2-1 och Norrköping har nu släppt in tolv mål på de inledande åtta matcherna.

– Vi blir jävligt hårt straffade i dag, kryss borde vi i alla fall få med oss. Vi får inte bryta ihop alltför mycket även om det är bittert, det var längesedan jag kände mig så här bitter som jag gör just nu faktiskt. Men det är inte så mycket att göra. 

Hur känner man när de gör sitt andra mål?

– Det är klart att man känner en liten form av hopplöshet när det sker. Fotboll handlar om att vinna fotbollsmatcher och det gör vi inte just nu.

”Förhoppningsvis kan vi vinna någon match”

Norrköping har endast vunnit en av sina åtta inledande matcher och det på förhand topptippade laget ligger på en elfteplats med nio poäng upp till serieledarna Malmö FF och en poäng ner till Sirius på kvalplats.

– Vi får jobba vidare, nu är situationen som den är och det är många matcher framåt med både allsvenskan och Europa så det är bara att köra på, det är inte så mycket att fundera på, säger Simon Thern. 

– Det är tätt nu med matcher och det är inte så långt till uppehållet, så förhoppningsvis kan vi vinna någon match till innan dess.

Manager Jens Gustafsson är nöjd med insatsen och vill inte prata om tabellplaceringen. 

- Nej, vi får leva i verkligheten. Vi får se till var vi är nu. Men fortsätter vi prestera som vi gjort nu kommer poängen komma, men marginalerna var inte med oss. Jag tycker vi presterar vår bästa fotboll den här matchen, säger han på presskonferensen efter matchen.