Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krisdraget: I kontakt med förre tränaren

Höjdpunkter från Sundsvalls senaste match, Giffarna förlorade mot gästande Elfsborg med 2-1.
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: MAGNUS JÖNSSON
Foto: BJÖRN LUNDBERG
Foto: MARCUS ENGSTRÖM
Foto: TOMMY HOLL
Foto: NILS PETTER NILSSON
1 / 7

Gif Sundsvall är sist i allsvenskan.

Nu kan SportExpressen avslöja att ”Giffarna” överväger att ta in en erfaren tränare som ska hjälpa klubben att klara kontraktet.

Det handlar om Anders ”Grönis” Grönhagen, 66.

– De har ringt och det är en förening jag känner mycket för och vill hjälpa, säger han.

Gif Sundsvall åkte på ännu en förlust när laget förlorade mot Elfsborg hemma i måndags. Därmed har ”Giffarna fortfarande inte vunnit sedan den 29 april och är sist i allsvenskan. 

För några dagar sedan hade klubben ett styrelsemöte där tränarfrågan var ett huvudämne. Enligt SportExpressens uppgifter hänger Joel Cedergren löst och kan sparkas om laget förlorar mot IFK Göteborg på söndag. 

Cedergren hänger löst 

Dock är inget definitivt beslut taget och det kan också bli så att Giffarna behåller Cedergren. Ett definitivt beslut väntas efter matchen mot Blåvitt då de också väntar ett landslagsuppehåll. 

Däremot kan det komma in en gammal bekant till klubben för att hjälpa Sundsvall i den utsatta position som laget befinner sig i. 

Gedigen tränarkarriär 

Anders Grönhagen, 66, är högaktuell att kliva in i en roll i Sundsvall. ”Grönis” spelade i klubben mellan 1973-1975 samt 1984-1985. Därefter har han tränat Giffarna i omgångar mellan 1986-1989 och 1999-2001. 

Grönhagen har också ett gediget förflutet i Djurgården där han spelat under åtta säsonger, tränat klubben under sammanlagt fyra år och sedan varit klubbdirektör och sportchef. Han utsågs till sportchef i Djurgården senaste gången 2013 och har även suttit med i klubbens styrelse. 

Bekräftar att Sundsvall ringt 

När SportExpressen ringer med anledningen om att han kan komma att kliva in i Gif Sundsvall är han fårordig. 

– Vad ska jag svara på det? De har ringt, det kan jag säga och att jag har sagt att jag vill hjälpa föreningen. De har en klubb som jag känner starkt för och som är i ett utsatt läge. 

Är det aktuellt att du kliver in som bollplank till nuvarande tränarkonstellationen eller ska du ta över som tränare? 

– Nu fortsätter du att ställa frågor som jag inte kan svara på. Jag kan inte säga mer nu.