Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krilsagets nya smäll - stjärnan kan lämna

Foto: K-G Z FOUGSTEDT / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Omar Eddahris kontrakt med AFC Eskilstuna löper ut efter säsongen. Från den 1 juli har mittfältaren rätt att prata framtid med andra klubbar - och intresset är redan stort.

Förutom intresset från Sverige erfar SportExpressen att turkiska Eskişehirspor och Championship-klubben Fulham följer mittfältaren på nära håll. 

– Det jag kan säga är att det finns intresse från både Turkiet och England. Samt en klubb i allsvenskan, säger AFC:s sportchef Azad Budak.

Nykomlingen AFC Eskilstuna står ännu utan seger i allsvenskan och efter tolv omgångar har laget bara skrapat ihop fyra poäng. Det har också varit en turbulent tid för klubben då assisterande tränaren Anders Johansson fått sparken. I slutet av maj fick Pelle Olsson också lämna tränarposten i AFC Eskilstuna.

I mitten av juni gjorde AFC klart för en ny tränare i Michael Jolley som tidigare var tränare för Burnleys U23-lag. På lördag gör Jolley sin första match som huvudtränare för AFC när laget ställs mot Malmö FF på Swedbank Stadion på lördag.

Trots AFC:s tunga vårsäsong i allsvenskan har Omar Eddahri producerat tre mål på elva matcher. Samtidigt sitter mittfältaren på ett utgående kontrakt som går ut efter säsongen. Från den 1 juli i sommar har Eddahri tillåtelse att diskutera framtid med andra klubbar - och intresset är redan stort.

Intresse från Turkiet och England

Förutom det svenska intresset, erfar SportExpressen, att turkiska Eskişehirspor och Fulham är intresserade av mittfältaren, som dessutom kommer att scoutas av Fulham under mötet med Malmö FF på lördag.

AFC Eskilstunas sportchef, Azad Budak, förklarar att intresset för Omar Eddahri är stort och bekräftar samtidigt att klubbar från England, Turkiet och Sverige följer mittfältaren på nära håll.

Men klubben är också medveten om spelarens intention, som är att inom en snar framtid söka sig utomlands.

– Vi vet var vi har varandra. Men vi vet också om hans ambition, och det är att spela utomlands. Det finns också ett intresse från både allsvenska och utländska klubbar, säger Budak inledningsvis.

Hur hanterar AFC situationen?

– Det klart att det är tråkigt att förlora duktiga spelare, men samtidigt har Omar varit trogen oss och varit med på hela resan. Vi vill att det ska gå bra för våra spelare, om han tar steget så är det kul för oss också. Det betyder att vi har gjort något bra.

Är ni beredda på att släppa Eddahri i sommar?

– Det beror på. Om Eddahri bestämmer sig för att flytta till en svensk klubb så ser vi helst att han är kvar hos oss säsongen ut. Men om han bestämmer sig för en utländsk klubb så får vi helt enkelt ta ställning till vad som erbjuds och avväga det.

Vi har uppgifter på att turkiska Eskişehirspor och Fulham är intresserade. Vad kan du säga om det?

– Det jag kan säga är att det finns intresse från både Turkiet och England. Samt även en klubb i allsvenskan. 

Har ni fått något bud?

– Vi har inte kommit till det steget än. Men det har frågats väldigt mycket om Eddahri och vi har fått ett par samtal. Mer än så kan jag inte säga. Omar sitter i ett bra läge, med ett utgående kontrakt.