Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kan säga det nu – det var mitt mål i år”

TankovicFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
AxénFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Muamer Tanković fortsätter att ösa in mål – och det var inget undantag när de grönvita vann mot Sundsvall med 3-0.
Med 12 mål går han nu upp i ensam skytteligaledning.

– Han måste in i landslagstruppen, nu när Viktor Claesson är skadad ser jag ingen annan ytter som är i så bra form, säger Alexander Axén i C More.

– Jag har velat motbevisa alla och det gör jag nu på det bästa sättet, säger ”Mujo”.

Efter en kvart såg Alexander Kacaniklic till att Hammarby tog ledningen på hemmaplan mot Sundsvall. Det efter att Kacaniklic gjort jobbet själv från egen planhalva och gått på skott. 

Samme grönvita spelare skötte jobbet fram till Bajens andra mål. Bollen gick sedan via Nikola Djurdjic och sedan fram till Muamer Tanković som tryckte dit 2-0. 

Det innebär nu att Tanković gjort mål i sex raka matcher och med 12 mål går han nu upp i ensam skytteligaledning. 

– Han måste in i landslagstruppen, nu när Viktor Claesson är skadad ser jag ingen annan ytter som är i så bra form. Sen om han ska starta är en annan fråga men han ska i alla fall vara med i truppen, det är inget snack om saken, säger experten Alexander Axén i C More. 

Tuff andra halvlek för Sundsvall

I halvtid ledde hemmalaget med 2-0 och de var fortsatt pigga framåt i andra halvlek. Även om Muamer Tanković själv tryckte på vikten av defensiven i i C More:s halvtidssnack. 

Efter drygt tio minuter in i andra halvlek försökte Carlos Gracia få stopp på Nikola Djurdjic med en kapning strax utanför straffområdet. Det resulterade i ett rött kort för Sundsvallspelaren. 

Det fortsatte gå trögt för bortalaget och i den 84:e minuten gick blev det 3-0 för Hammarby. Grönvita hemvändare Richard Magyar nickade bollen – som sedan touchade Juanjo Ciércoles som noterade för självmål. 

– Sundsvall är ett jävla bra lag, men vi var bra på att ta chansen att gå framåt när vi hade den, säger Stefan Billborn efter matchen. 

– Jag tycker inte att vi är hundraprocentiga i dag, men vi har sådan jäkla kvalitet att vi inte behöver göra allting rätt, fortsätter han. 

Joel Cedergren tyckte inte att Sundsvall kom in i matchen. 

– Jag tycker att Hammarby är klart bättre än oss i dag och är väl värda segern. Vi har en jobbig match i dag och vi har problem med pressen i dag. Sista kvarten i första är vi helt okej utan att skapa särskilt mycket. När vi får utvisningen är matchen död, säger han. 

”Vann en hundring av Leo”

I och med den hållna nollan blev Hammarbys tränare 100 kronor rikare. 

– Vi går härifrån med tre poäng och nollan också, måste man nämna. Vi slog vad på bänken om att vi skulle hålla den och jag vann, säger han. 

Vad betyder nollan?

– Den betyder ingenting tror jag, men det är väl att vi slipper snacket kanske, en vecka framåt. Och jag vann hundra spänn av Leo.

– Det är klart att vi vill hålla nollan, men det är nästan mer fokus nu på att vi släpper in mål än att vi gör många mål. Det tycker jag är lite konstigt måste jag säga. Även om man måste hitta någonting att skriva om. Nu kan ni skriva om någonting annat en vecka, sen släpper vi väl två i nästa så är vi där igen, fortsätter Billborn.

”Jag har velat motbevisa alla”

Muamer Tankovic, som gjort mål i sex raka matcher, var väldigt glad efter matchen när SportExpressen mötte honom.

– Jätteskönt. Vi vann matchen, tre pinnar, 3-0, vi höll nollan. Skitskönt, säger han.

Ni krymper avståndet till konkurrenterna, hur känns det?

– Det låter klyschigt men vi tar en match i taget och gör vårt bästa. Vi gör vår del och sätter press på konkurrenterna, vi vet hur situationen är där uppe. Det är tajt, men så länge vi vinner kommer vi att haka på.

Tankovic leder assistligan och gick i och med målet mot Gif Sundsvall upp i ensam skytteligaledning på tolv mål. Just nu är han allsvenskans poängkung.

– Det är som jag har sagt, jag har haft ett mål inför säsongen vad jag ska göra och det enda jag haft i mina tankar är att bevisa alla att de haft fel. Folk pratade inför säsongen, när jag kom till Hammarby, att formen inte var bra och att ”Tankovic har tappat det”. Jag har velat motbevisa alla och det gör jag nu på det bästa sättet.

Tankovic om sitt mål inför säsongen

Alexander Axén sa att du måste in i landslaget. Vad säger du?

– Det är inte upp till mig, jag gör min grej på fotbollsplanen sedan är det upp till dem att välja vad de vill göra med det.

Vad har du tänkt inför landslagsuttagningen?

– Jag har inte tänkt på det alls om jag ska vara helt ärlig.

Mål i sex raka matcher, har du reflekterat kring det?

– Det är jättekul, 12 mål och sju assist. Det är 19 poäng. Jag kan säga det nu. Mitt mål inför säsongen var att jag skulle göra 19 poäng och nu har jag gjort det på 19 spelade matcher. Jag måste ställa in nya mål.