Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kravet för att Jonas Olsson ska få spela

Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Jonas Olsson har dragits med ljumskproblem och har ägnat sig åt rehabiliteringsträningen under veckan.

Özcan Melkemichel vill inte stressa fram ett beslut om när mittbacken kan vara aktuell för spel igen.

– Ljumskar kan vara förrädiska. Jonas måste känna att ljumskarna håller innan vi släpper in honom igen, säger Melkemichel.

Djurgården laddar batterierna för fullt inför helgens allsvenska bortamatch mot Örebro SK på Behrn arena.

Mot IFK Norrköping tvingades Djurgården klara sig utan försvarsgeneralen Jonas Olsson då han dragits med ljumskproblem under den senaste tiden och fick ett litet bakslag borta mot Halmstads BK där han tvingades bryta matchen redan efter en halvlek.

Olsson har ägnat sig åt rehabiliteringsträning ute på Kaknäs under veckan och förhoppningen är att kunna vara tillbaka så snart som möjligt.

Özcan: "Måste ge Olsson tid"

Dock vill Özcan Melkemichel inte stressa fram ett beslut utan poängterar att det får ta sin tid.

– Jonas fick ett bakslag på ljumsken i matchen mot Halmstad. Men jag tror inte att det är någon jättestor fara. Han har löpt på bra under träningen. Han kan vara tillbaka mot Örebro SK eller IFK Göteborg. Jag tror inte att det blir längre än så.

Du har förhoppningar om att han kan medverka mot Örebro?

– Vi måste ge Jonas Olsson tid att träna med oss ett par träningar, så att vi känner att ljumsken håller. Om den håller så är han aktuell. Vi ska inte hasta med Jonas, det är många viktiga matcher som kommer i maj. Vi vill inte riskera något, säger Özcan och fortsätter:– Ljumskar kan vara förrädiska. Man vet aldrig hur det är, på träningen kan det kännas jättebra, sen hamnar man i ett ytterläge där man får känning. Då kommer ett bakslag. Jonas måste känna att det är bra innan vi släpper in honom igen.

Hyllar Badji

Özcan känner dessutom att Djurgården är på gång.

– Jag är inte så orolig över Djurgården. Jag sa det ganska tidigt. Det har tagit lite tid att få ihop saker och ting, speciellt om man tänker på de sena spelarna som kommit in. Det har tagit sin tid. Jag tycker att vi blir bättre för varje match.

Många undrar och är nyfikna på nyförvärvet Aliou Badji som fått agera inhoppare under de senaste matcherna. Özcan ser en stor potential men menar att han kommer bli allt bättre på sikt.

– Han har grundförutsättningarna för att bli väldigt bra. Han behöver bara lära sig lite mer om organisation. Det går att slänga in honom i slutet av matcherna, som mot Halmstad och Norrköping, för att han kan göra de oväntade sakerna. Det finns potential i honom men vi behöver jobba mer över en period. Det finns saker att slipa på, som till exempel försvarsspel och löpvägar i offensiven. Det tar tid men han har de individuella kvaliteterna för att bli en bra fotbollsspelare på sikt.