Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅNFoto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
 Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNFoto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
 Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅNFoto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
 Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Kravet för att Jonas Olsson ska få spela

Publicerad

Jonas Olsson har dragits med ljumskproblem och har ägnat sig åt rehabiliteringsträningen under veckan.

Özcan Melkemichel vill inte stressa fram ett beslut om när mittbacken kan vara aktuell för spel igen.

– Ljumskar kan vara förrädiska. Jonas måste känna att ljumskarna håller innan vi släpper in honom igen, säger Melkemichel.

Djurgården laddar batterierna för fullt inför helgens allsvenska bortamatch mot Örebro SK på Behrn arena.

Mot IFK Norrköping tvingades Djurgården klara sig utan försvarsgeneralen Jonas Olsson då han dragits med ljumskproblem under den senaste tiden och fick ett litet bakslag borta mot Halmstads BK där han tvingades bryta matchen redan efter en halvlek.

Olsson har ägnat sig åt rehabiliteringsträning ute på Kaknäs under veckan och förhoppningen är att kunna vara tillbaka så snart som möjligt.

Özcan: "Måste ge Olsson tid"

Dock vill Özcan Melkemichel inte stressa fram ett beslut utan poängterar att det får ta sin tid.

– Jonas fick ett bakslag på ljumsken i matchen mot Halmstad. Men jag tror inte att det är någon jättestor fara. Han har löpt på bra under träningen. Han kan vara tillbaka mot Örebro SK eller IFK Göteborg. Jag tror inte att det blir längre än så.

Du har förhoppningar om att han kan medverka mot Örebro?

– Vi måste ge Jonas Olsson tid att träna med oss ett par träningar, så att vi känner att ljumsken håller. Om den håller så är han aktuell. Vi ska inte hasta med Jonas, det är många viktiga matcher som kommer i maj. Vi vill inte riskera något, säger Özcan och fortsätter:

 

 

– Ljumskar kan vara förrädiska. Man vet aldrig hur det är, på träningen kan det kännas jättebra, sen hamnar man i ett ytterläge där man får känning. Då kommer ett bakslag. Jonas måste känna att det är bra innan vi släpper in honom igen.

Hyllar Badji

Özcan känner dessutom att Djurgården är på gång.

– Jag är inte så orolig över Djurgården. Jag sa det ganska tidigt. Det har tagit lite tid att få ihop saker och ting, speciellt om man tänker på de sena spelarna som kommit in. Det har tagit sin tid. Jag tycker att vi blir bättre för varje match.

Många undrar och är nyfikna på nyförvärvet Aliou Badji som fått agera inhoppare under de senaste matcherna. Özcan ser en stor potential men menar att han kommer bli allt bättre på sikt.

– Han har grundförutsättningarna för att bli väldigt bra. Han behöver bara lära sig lite mer om organisation. Det går att slänga in honom i slutet av matcherna, som mot Halmstad och Norrköping, för att han kan göra de oväntade sakerna. Det finns potential i honom men vi behöver jobba mer över en period. Det finns saker att slipa på, som till exempel försvarsspel och löpvägar i offensiven. Det tar tid men han har de individuella kvaliteterna för att bli en bra fotbollsspelare på sikt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag