Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kravet efter kaoset: Tomma hemmaläktare i Berlin

Union Berlin.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fyrverkerier sköts och kraftiga smällare detonerade.

Efter kaoset på Stadion uppmanas Uefa nu att förbjuda Union Berlin-fans att gå på matchen mot Malmö FF när lagen möts i Tyskland nästa vecka.

– Jag tycker att de borde bestraffas, säger MFF-backen Dennis Hadzikadunic.

Matchen mellan Malmö FF och Union Berlin pausades i 25 minuter efter att fyrverkeriet skjutits in på planen från tyskarnas sektion. En kraftig smällare detonerade samtidigt.

Lagen möts på nytt nästa vecka, då i Berlin.

Flera representanter för Malmö FF uttrycker nu att Union Berlin borde tvingas spela inför tomma hemmaläktare.

– Det är inte mer än rätt om de skulle få det. För det är inte okej någonstans. Sen vilket beslut som kommer har jag ingen aning om, säger MFF-målvakten Ismael Diawara.

Vill att Uefa markerar

MFF:s vd Niclas Carlnén vill inte spekulera i vilket straff som Uefa eventuellt delar ut men han förväntar sig att de agerar.

– Jag förväntar mig att de gör det med kraft, det brukar man kunna göra i de här situationerna och jag hoppas verkligen man gör det nu också, säger Carlnén.

Avbrottet kom i den andra halvleken när Union Berlin på grund av en utvisning spelade med en man mindre och när MFF pressade på för ett ledningsmål. Mittbacken Dennis Hadzikadunic tror att det kan ha varit taktik av Union Berlins supportrar att få matchen pausad, för att det egna laget skulle kunna samla sig. Tyskarna vann matchen med 1-0.

– Jag vet inte reglerna och sådana grejer men det kan inte vara okej att hålla på så här. Det ska inte ske att supportrarna kan styra en match. Det är vi 22 spelare och tre domare på planen som ska göra det, inte supportrar., säger Hadzikadunic.

Union Berlins president: ”Gränser har överskridits”

Hadzikadunic tycker inte att det borde få finnas hemmasupportrar på läktaren i Berlin när lagen möts nästa vecka.

– Nej, inte efter det här. Men våra tycker jag ska få finnas, de skötte sig bra.

Dirk Zingler, Union Berlins president, är övertygad om att klubben också kommer att straffas.

– Gränser har överskridits. Det accepterar jag inte. Det var några från vår sektion. Därför tar vi självklart ansvar. Vi kommer att bli bestraffade, det är också givet. Men jag vägrar misstänkliggöra alla, säger han till B.Z.