Foto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅNFoto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅN
 Foto: HAMMARBY FOTBOLL / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Kommer till Bajen för att vinna titlar”

Publicerad

Muamer Tankovic har bytt AZ mot Hammarby.

Planerna är stora i nya klubben.

– Hammarby har inte vunnit allsvenskan på länge, så det är dags att göra det, säger 22-åringen.

I sista stund före transferfönstret stängde slog Bajen till tre gånger om. Från Molde ansluter anfallstalangen Sander Svendsen, 20, från Sunderland kommer vänsterbackslöftet Oscar Krusnell, 18.

Mest meriterad av nyförvärven är dock den offensive mittfältaren/anfallaren Muamer Tankovic, som till och med har en a-landskamp på sitt cv. Och "Mujo" har höga ambitioner i sin nya klubb, som just nu ligger tia i allsvenskan.

– Klubben har en bra plan och det ska bli intressant att se vad som händer i framtiden. Jag vill vara involverad i den här processen, säger han på presskonferensen där nyförvärven presenterades.

– Jag kom hit för att vinna troféer med Bajen och jag är här för att göra mål. Hammarby har inte vunnit allsvenskan på ett bra tag (enda titeln kom 2001) så nu är det dags att göra det. Jag är en vinnarskalle, vill vinna allt som går att vinna. Det ser spännande ut.

”Därför man spelar fotboll”

Tankovic utvecklar guldresonemanget:

– Som snacket har gått och hur planeringen ser ut finns det inget som säger att vi inte skulle kunna vinna. Vi har chansen som alla andra lag. Och det är därför man spelar fotboll, för att vinna troféer.

Sportchefen Jesper Jansson ler när han ombeds att kommentera utspelet.

– Väldigt positivt att höra. Jag, Jacob (Michelsen, tränare) och Ola (Larsson, teknisk direktör) jobbar hela tiden på att få upp vinnarmentaliteten.

Internationell uppmärksamhet

Norrmannen Sander Svendsen var också positiv inför framtiden. 20-åringen har länge setts som en stor talang i hemlandet, och hans namn har vid olika tillfällen placerats på internationella "talanglistor" där tidningar och tv-kanaler pekar ut särskilt lovande spelare.

– Som fotbollsspelare får man vara beredd att det skrivs mycket. För min del har det varit mest positiv uppmärksamhet och det är förstås kul. Men mitt fokus måste ligga på det som händer på träning och på matcher i vardagen.

Svendsen erkänner att vissa landsmän blev överraskade över hans val att gå till Sverige istället för en större liga.

– Men jag är trygg i att jag gjort ett riktigt val. Hammarby var övertygande när de presenterade sin plan och visade att de verkligen ville ha mig. Det viktigaste för mig är att få så mycket speltid som möjligt, snarare än att komma till en så stor klubb som möjligt direkt. Jag har Molde som moderklubb och tror att det kommer bli ett lyft för mig med en ny miljö.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag