Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Kommer att gå skilda vägar efter säsongen"

Omar Eddahri lämnar AFC Eskilstuna efter säsongen. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Omar Eddahri. Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

ESKILSTUNA. Omar Eddahri har varit AFC Eskilstunas stora stjärna i år. Men i december löper kontraktet ut – och  nu berättar han för SportExpressen att det inte blir någon fortsättning.

– Efter säsongen så kommer vi gå skilda vägar, säger Eddahri.

Omar Eddahri har varit AFC Eskilstunas starkaste stjärna under den allsvenska säsongen. Trots att laget haltat i tabellen och än i dag krigar för sin överlevnad har Eddahri stått för åtta mål och två assist på 21 matcher. Det ger honom en delad fjärdeplats i skytteligan.

Men han sitter också på ett utgående avtal. Kontraktet sträcker sig till sista december och Eddahri har redan möjligheten att prata med andra klubbar. SportExpressen har tidigare rapporterat om att flera utländska klubbar följt hans utveckling i allsvenskan, som varit succéartad.

Efter AFC:s seger över IFK Göteborg berättar Eddahri för SportExpressen att hans äventyr i klubben närmar sig ett slut.

Du sitter på ett utgående kontrakt. Vad säger du om framtiden?

– Jag säger att jag gillar alternativ och det känns som att jag kommer ha många efter säsongen. Vi får se var det landar. Men först ska vi rädda det allsvenska kontraktet. Sedan ska jag åka på en lång semester och därefter tar vi ett beslut, säger Eddahri och ler.

"Sagan tar slut"

Hur ser samtalen ut med AFC om kontraktet?

– Grejen med AFC är att vi har så mycket kärlek för varandra. Vi har haft fyra härliga år tillsammans, men efter säsongen så kommer vi gå skilda vägar. Men vi kommer göra det med kärlek. Det är ömsesidigt. Vi älskar varandra, men efter säsongen tar sagan slut. 

Hur högt siktar du?

– Med tanke på att det fanns intressenter från högsta ligor redan i somras, och jag har presterat ännu bättre efter sommaren, så varför inte Frankrike? Italien? Tyskland? Allt är möjligt. Det finns många spelare från allsvenskan som gått till stora klubbar, trots att de kanske gjort mindre än vad jag gjort i AFC. Med tanke på hur det har gått så är jag stolt över mig själv.