Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Knivhugg i ryggen och han har vridit om kniven”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Norrköpings före detta ordförande, Peter Hunt, har inte uttalat sig sedan han avgick i vintras.

Nu pratar han för första gången i podcasten Studio allsvenskan.

– Det blev i någon form en sanning att jag skulle ha bedrivit en väldigt tuff verksamhet med dålig arbetsmiljö och med lite diktatorsfasoner, säger han.

I vintras blåste det rejält kring IFK Norrköping. Dåvarande ordföranden Peter Hunt, 69, anklagades från flera håll i klubben att han styrde ett herravälde och att det var dålig arbetsmiljö under honom.

Turerna var många. Flera anställda klev fram och vittnade om hur det var att jobba under honom. 

Hunt avgick sedan och har inte uttalat sig sedan dess.

Förrän nu, när han gästade podcasten Studio allsvenskan och berättar om kontroverserna, från sin synvinkel.

– Jag var ordförande på den tiden, då har man munkavel på sig. Man kan inte gå ut och peka på personer, man agerar på ett professionellt sätt, säger Hunt.

”Det fanns obefogad kritik”

69-åringen menar att ett drev sattes i gång mot honom för att få bort honom från posten som ordförande.

– Det blev i någon form en sanning att jag skulle ha bedrivit en väldigt tuff verksamhet med dålig arbetsmiljö, med lite diktatorsfasoner. Och det där växte på något vis från olika håll och blev i någon form sanning. Det var lite märkligt och jag blev lite överraskad av det.

Konflikten med Jens Magnusson

Han berättar även om konflikten med dåvarande klubbdirektören Jens Magnusson.

– Jag tror att Jens insåg att vi inte hade samma syn och han försökte då få ett stöd, och det är kardinalfel om man är vd i en organisation, att runda en ordförande, det gör man inte. Då har man planterat in en spricka i föreningen.

Hunt om Hellberg: ”Det var ett knivhugg i ryggen”

Hunt berättar även om när det skulle göras en rockad i tränarstaben, där den assisterande tränaren Kim Hellberg kunde vara den som skulle behöva flyttas på.

–Vår assisterande tränare Stefan Hellberg (pappa till Kim Hellberg) går ut i lokalmedia och säger att ”det bästa för klubben är att rösta bort Hunt”. Där blev jag chockad för det var ett knivhugg i ryggen och han har vridit om kniven dessutom. Vi har haft ett jättebra förhållande och aldrig under 15 år har vi sagt ett ont ord om varandra.

Studio allsvenskan: Vad kommer det ifrån då?

– Jag tror att blodet är tjockare än vatten i det fallet, han värnar om sin son Kim.