Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Klubben som väcker allra starkast känslor"

Varumärkesexperten Niklas Olovzon.

AIK-fansen är upprörda över SPORT-Expressens publiceringar om klubbens situation med Ivan Turinas änka.

Varumärkesexperten Niklas Olovzon är inte förvånad.

– AIK är den klubb i landet som väcker allra starkast känslor, säger han.

SPORT-Expressen artiklar om relationen mellan AIK och Senka Turina, Ivan Turinas änka, har lett till mycket kritiska reaktioner från klubbens supportrar.

"En seriös fråga; varför fortsätter tidningar att försöka smutskasta AIK? Vad får de ut av det?" skriver en supporter på Twitter.

"Det Expressen nu gör mot Ivan Turinas minne, hans änka och AIK är ovärdigt. Skämmes, ta mej fan." skriver en annan.

"Samlat frustration"

Varumärkesexpert Niklas Olovzon förstår reaktionerna - och menar att klubben genom åren fått ta emot en oförtjänt andel svarta rubriker.

– AIK är den klubb i landet som väcker allra starkast känslor, både positiva och negativa, vilket gör att många tidningar grävt extra hårt runt just AIK. Det har samlat en frustration som man bör ta på allvar, säger han.

Kan förklara ilskan

Samtidigt kan det starka engagemang som många fans känner för klubben även förklara deras ilska.

– AIK-fansen är som en familj och att förlora Ivan Turina är som att förlora en familjemedlem. Då värnar man om sitt och en del reagerar med att bli ledsna och andra arga som i det här fallet, säger psykoterapeuten Egil Linge.

– Och det blir svårt att angripa änkan och klubben är de ju lojala med.

Linge förklarar också:

– Fansen tycker att de ställt upp för klubben och förmodligen känner de att de blir smutskastade när de egentligen vill göra något bra. Det är en reaktion på sorg och förlust.