Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbarna som vill ha Östers succétränare

Roar Hansens succé med Öster ger eko i svensk fotboll.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen finns 46-åringen med på en lista över tänkbara ersättare till Örebros Sixten Boström.

Även IFK Norrköping och Helsingborg håller koll på tränaren.

– Jag hade gärna tränat ett lag i någon högstaliga. säger Hansen.

På två säsonger har Roar Hansen förvandlat Öster från ett bottengäng till topplag i superettan.

Med 25 poäng efter nio omgångar och ett försprång på åtta poäng ner till tvåan Halmstad har Öster skaffat sig ett rejält försprång i kampen om en allsvensk plats och succén har inte gått obemärkt förbi.

Enligt SPORT-Expressens källor finns Roar Hansen på Örebro SK:s lista över eventuella ersättare till Sixten Boström som sitter löst efter en säsongsinledning med tolv raka matcher utan vinst.

Dessutom följer så väl Helsingborg som IFK Norrköping Hansen, då man ser honom som en framtid huvudtränarkandidat.

- Jag är i Öster nu. Folk får spekulera men för mig är det hypotetiska frågor som jag inte bryr mig speciellt mycket om, säger Hansen men medger samtidigt att han gärna tar nästa steg i karriären.

Siktar på högstaligan

- Det är klart att jag siktar på att träna ett lag i en högstaliga, inte nödvändigtvis i Sverige.

- Jag har hus i Skåne och skulle det dyka upp något i danska högstaligan lite senare i min karriär, eller i Norge i och med att jag har norskt påbrå, så skulle det också vara intressant, säger Roar Hansen.

Nästa steg i karriären behöver trots allt inte gå via ett klubbyte. Hansen är på god väg att leda Öster upp till allsvenskan.

Stort att ta upp Öster

- Att vinna något och gå upp är en oerhörd tillfredställelse och en stor glädje. Det hade varit jättestort att gå med Öster från superettan till allsvenskan.

Är målsättningen att gå upp redan i år?

- Det finns en långsiktig planering för allsvenskan och Öster ska tillbaka dit så småningom.

- Om man har flyt och stolpe in hela vägen så kan det gå vägen men det är inte något uttalat mål redan i år.

- Om vi är kvar i superettan 2013, med en ny arena och allt vad det innebär, så kommer målsättningen vara att slåss om en allsvensk plats, något annat hade inte varit trovärdigt.

Är du överraskad över att ni gått så bra i år?

- Det är klart att om någon hade sagt att vi skulle ha vunnit åtta matcher och spelat en oavgjord efter nio omgångar, då hade det inte funnits på världskartan att man hade trott på det, säger Roar Hansen.