Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbarna överens – så mycket får Blåvitt

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är nära att sälja Carl Starfelt till Rubin Kazan.

Enligt uppgifter till SportExpressen är klubbarna överens om ramen för en övergång där Blåvitt får omkring 13 miljoner kronor inklusive bonusar.

Det som återstår, innan en affär kan slutföras, är att spelaren och den ryska klubben kommer överens om de personliga villkoren.

Det var i förra veckan som SportExpressen kunde berätta att Rubin Kazan presenterat ett bud värt 10 miljoner kronor på IFK Göteborgs mittback Carl Starfelt, 24, som varit en av lagets allra bästa spelare under den första delen av säsongen.

Starfelt har startat 13 matcher i år och fått stort förtroende av tränaren Poya Asbaghi.

Sedan dess har IFK Göteborg och Rubin Kazan förhandlat intensivt om en övergång för mittbacken. Samtalen mellan klubbarna har framför allt handlat om formaliteter kring budet där Blåvitts intention varit att få hela övergångssumman betald direkt. 

Samtidigt har Rubin Kazan velat dela upp betalningen i två omgångar.

Klubbarna överens - Starfelt får sin utlandsflytt

Nu är Carl Starfelt bara detaljer från att lämna IFK Göteborg mitt under den allsvenska säsongen. Enligt uppgifter till SportExpressen har klubbarna kommit överens om ramen för en övergång och en övergångssumma på 13 miljoner kronor inklusive bonusar.

Det enda som återstår innan affären kan slutföras är att Rubin Kazan och Starfelt kommer överens om de personliga villkoren i kontraktet.

Det har varit ett stort intresse för Starfelt från Ryssland. Tidigare i juni visade Rostov ett intresse men där kunde inte den ryska klubben och Blåvitt enas om en prislapp.

Starfelt värvades från BP till IFK Göteborg i augusti 2017. Han har under sin tid i klubben spelat 47 matcher och gjort ett mål och en assist.