Klubbarna överens – reser nu till Spanien

Ludwig Augustinsson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Augustinsson lämnar nu Werder Bremen för Sevilla.
Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson är så gott som klar för Sevilla. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu Werder Bremen och den spanska storklubben överens om övergångssumman på som landar på omkring 60 miljoner kronor. 

Och om inget oförutsett sker så åker spelaren till Spanien i dagarna för läkarundersökning och kontraktsskrivning. 

Det var i går som SportExpressen kunde avslöja att landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson var på väg till spanska Sevilla i La Liga. Den spanska storklubben hade kommit med ett första bud till Werder Bremen och parterna förhandlade. Då var budet på omkring 50 miljoner kronor, men den tyska klubben krävde betydligt mer än så. 

Klubbarna är överens 

Nu har klubbarna enats, erfar SportExpressen via såväl svenska som tyska källor. Bremen och Sevilla är överens om en övergångssumma på cirka 60 miljoner kronor. En summa som kan komma att stiga om de prestationsbaserade bonusarna slår in.

27-åringen som lämnade FC Köpenhamn 2017 har varit en tongivande spelare i A-landslaget under många år och startade alla fyra matcherna i EM-slutspelet i somras. Han ha varit en nyckelspelare i Werder Bremen under i stort sett hela sin tid i Tyskland och Bundesliga och gjort hela 115 matcher för klubben, stått för tre mål och 15 framspelningar. 

Karriären fortsätter i La Liga 

Nu fortsätter alltså Augustinssons karriär i Spanien och Sevilla, som föregående säsong kom fyra i La Liga och spelar i Champions League det här året. Svensken blir också lagkamrat med bland annat förre Tottenham och Roma-spelaren Eric Lamela och kroaten Ivan Rakitic. Tränare i Sevilla är Julen Lopetegui som har tränat bland annat Real Madrid, Spanska landslaget och Porto.