Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbarna överens: Flytta transferfönstret

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Det svenska transferfönstret ser ut att flyttas. 

Klubbarna har efter ett möte kommit fram till att enas om ett nytt förslag där det är den 29 juli till 25 augusti som gäller. 

Nu är det upp till Svenska fotbollförbundet och Fifa att besluta i frågan. 

 - Det blev en kompromiss, säger Svensk elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson. 

Efter att det europeiska cupspelet flyttats fram på grund av Corona-epidemin så har de svenska klubbarna diskuterat att ändra det datumen då svenska klubbar får värva spelare. Sportcheferna hade tidigare i veckan en omröstning angående tre alternativ, men utan att komma fram till något datum. Nu har även klubbcheferna haft ett möte och har nu kommit fram till ett nytt datum gällande det svenska transferfönstret. 

”Vi har enats” 

Det ska nu vara öppet mellan den 29 juli och 25 augusti. 

- Vi har haft ett klubbchefsmöte i dag och enats om ett datum som alla är med på. Och det blev en kompromiss där vi väljer alternativet där fönstret är öppet mellan den 29 juli och den 25 augusti. 

- Nu är det upp till Svenska fotbollförbundet och Fifa att besluta om det, säger Svensk elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson.