Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Stjärnan lämnar Örebro SK för Ryssland

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här blir Filip Rogic, 26, klar för ryska FC Orenburg.

Mittfältaren lämnar därmed Örebro SK, precis som SportExpressen avslöjade i förra veckan, och har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.

”Jag är stolt över att meddela att min resa fortsätter i Orenburg”, skriver Rogic.

Det var den 28 augusti som SportExpressen kunde avslöja att Filip Rogic bara var små detaljer från att lämna Örebro SK för ryska FC Orenburg.

Klubbarna är överens om en övergångssumma på omkring två miljoner kronor och i helgen reste Rogic till Ryssland för att genomföra läkarundersökningen innan han slutförde de sista kontraktsdetaljerna.

Rogic bekräftar flytt - lämnar ÖSK

Nu bekräftar Rogic själv affären. På sin Instagram har mittfältaren lagt upp en bild där han poserar i Orenburgs tröja.

Enligt uppgifter till SportExpressen har ÖSK-stjärnan skrivit på ett tvåårskontrakt med den ryska klubben - där han har option på ytterligare ett år.

Rogic värvades till Örebro SK inför säsongen 2017. 

Han hade då hjälpt AFC upp till allsvenskan och har sedan dess spelat 80 matcher för ÖSK och gjort 23 mål samt 12 assist.

https://www.instagram.com/p/B16hwRhoSKM/

Även Örebro SK har gått ut med nyheten på sin hemsida.

– Det är med blandade känslor vi säger hej då till Filip. Vi är glada för hans skull att få komma utomlands och utvecklas som spelare, men vi kommer samtidigt att sakna honom i klubben. Hans förmåga att alltid ge allt i alla situationer har gjort honom till en publikfavorit och han har varit en viktig stomme i laget. Vi ser fram emot att följa hans utveckling i framtiden och han är alltid välkommen tillbaka till ÖSK Fotboll, säger managern Axel Kjäll.