Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Sirius värvar förre AIK-anfallaren

Igboananike representerade Örebro SK 2017-2018.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Sirius rustar för allsvenskan.

Nu har klubben gjort klart med ett välbekant anfallsansikte.

– Jag är glad över att komma till Sirius, säger Kennedy Igboananike, 30, till klubbens hemsida.

Djurgården, AIK och Örebro.

Kennedy Igboananike, 30, har genom åren representerat tre allsvenska klubbar och noterats för 52 mål på 164 matcher.

Nu är han klar för sin fjärde.

Under fredagseftermiddagen meddelade Sirius att man skrivit ett tvåårskontrakt med den nigerianske anfallaren, som alltså återvänder till svensk fotboll efter en kortare sejour i Saudiarabien.

– Vi är glada att kunna knyta till oss en spelare som Kennedy. Han har lång erfarenhet av allsvenskt spel och är en målfarlig anfallare som ofta är på plats när chanserna dyker upp, säger Sirius sportchef Ola Andersson till klubbens hemsida. 

Kennedy Igboananike klar för Sirius

Igoananike debuterade i allsvenskan för Djurgården 2007 och har även hunnit med spel i MLS-klubbarna Chicago Fire och DC United. Nu ser han fram emot att komma tillbaka till allsvenskan.

– Jag är glad att få komma till Sirius. Det är en seriös klubb som har ambitioner att klättra i tabellen, som vill utveckla sina spelare och som spelar en bra fotboll som jag tror kommer passa mig, säger 30-åringen.

Igboananike, som gjorde sjätte flest mål av alla allsvenska spelare under 2010-talet, fortsätter:

– Jag har spelat i allsvenskan så länge, nu vill jag bara bidra så mycket jag kan. Jag måste hela tiden prestera, hjälpa till i det offensiva spelet med mål och visa publiken att jag är beredd att göra allt jag kan för att hjälpa laget.

 

LÄS MER: Nikola Djurdjic lämnar Hammarby för Kina