Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Robin Quaison till italienska Palermo

Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Foto: Nils Petter Nilsson

Nu är övergången bekräftad - Robin Quaison lämnar AIK för Palermo.

Palermo bekräftar övergången på sin hemsida.

– Jag vill börja med att tacka AIK för att jag har fått vara en del av AIK-familjen sedan jag var sju år gammal, säger Quaison i ett pressmeddelande.

Övergången har varit på gång ett tag - och nu är den klar.

Mittfältaren Robin Quaison lämnar allsvenskan och AIK för Palermo.

20-åringen har skrivit på för tre år med Palermo efter att ha klarat läkarundersökningen.

Robin Quaison gjorde allsvensk debut för AIK 2012 - och har även hunnit med att göra fyra landskamper för Sverige. Han började karriären i AIK när han var sju år gammal.

"Dröm stort vi kan också"

Quaison har även ryktats vara på väg till Leeds United - men nu blir det alltså Palermo för 20-åringen.

Palermo är nykomlingar i Serie A - efter att ha vunnit Serie B senaste säsongen.

Robin Quaison är på väg tillbaka efter en knäskada som han ådrog sig tidigare under sommaren. Den här säsongen har Quaison spelat tio matcher för AIK och står noterad för ett mål.

– Jag vill börja med att tacka AIK för att jag har fått vara en del av AIK-familjen sedan jag var sju år gammal och jag vill även passa på att hälsa till våra fantastiska supportrar. Till orten vill jag säga, tack för stödet och till alla ungar från orten, dröm stort vi kan också, säger Robin Quaison i ett pressmeddelande från AIK.

"Häftigare"

AIK:s tränare Andreas Alm hyllar Quaison:

– Jag har varit chefstränare då klubben har slagit dubbla transferrekord en och samma höst med Banguras, ändå har denna försäljning en häftigare och mer emotionell dimension. Robin Quaison är på många sätt exakt det AIK står för, sprungen ur vår egen verksamhet från våra bästa upptagningsområden och med en självklar utstrålning i AIK-tröjan. Efter honom följer fler. Robins offensiva kvalitéer har dessutom varit en viktig spelartyp i den typ av anfallsspel vi har valt att utveckla sedan han anslöt till A-laget, säger Alm.

"En fantastisk affär"

När SportExpressen.se når Quaisons agent Hasan Cetinkaya har affären precis blivit klar.

– Palermo har från första dagen visat jättestort intresse för Robin och verkligen visat på alla plan att de vill ha honom. Jag tror inte att det finns i svensk fotbollshistoria att en spelare går för den summan som bara har ett år kvar, säger han.

Är han redo?

– Han har ju gjort fantastiskt bra matcher mot internationellt motstånd. Både i Europa League och vi såg mot Manchester United, hur dominant han var och gjorde drömmålet. Han har varit med landslaget i januarturnéerna och levererat så han känner sig mogen.

– För honom och för min del som agent har det varit väldigt viktigt att det blir bra för AIK. På alla plan är det är en fantastisk affär.

För Quaison väntar nu en resa till Österrike för att ansluta till Palermo som befinner sig där på träningsläger. Sedan återstår det en tid innan mittfältaren kan börja konkurrera då han fortfarande inte är helt återställd efter den knäskada han ådrog sig i matchen mot Brommapojkarna i början av juni.

– Han är på bättringsvägen. Han behöver kanske någon vecka till innan han är hundra. Men han har byggt upp sig bra under ledigheten, säger Cetinkaya.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!