Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Örebro SK värvar från grekisk storklubb

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Trotjänaren Oscar Jansson har lämnat Örebro. 

Nu ersätter klubben målvakten med Bobby Allain som senast har spelat i den grekiska storklubben Olympiakos.

– Bobby har de senaste åren samlat på sig erfarenhet av europeisk toppfotboll, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK, till klubbens hemsida. 

I höstas stod det klart. Oscar Jansson lämnar Örebro efter flera år i klubben. Sedan dess har ÖSK letat efter en ersättare. 

Och nu meddelar klubben att de värvar 29-åringen Bobby Allain som senast kommer från den grekiska storklubben Olympiakos. Allain är född i Frankrike, men har även ett medborgarskap i Skottland där han inledde sin karriär. 

Under 2016 till 2019 spelade han i det franska Ligue 1-laget Dijon FCO. 

Kontrakt till 2022

– Vi har under hösten jobbat intensivt med rekrytering på målvaktspositionen och är väldigt glada att kunna välkomna Bobby till ÖSK. Han är en allsidig målvakt som är duktigt med fötterna, har en bra defensiv spelförståelse och teknik. Bobby har de senaste åren samlat på sig erfarenhet av europeisk toppfotboll och vi tror han kommer ta nästa steg sin utveckling i vår miljö, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK Fotboll, till klubbens hemsida. 

Allain ansluter till Örebro i samband med uppstarten av säsongen 2021 i januari och har skrivit ett avtal som sträcker sig till och med säsongen 2022.