Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Mittbacken lämnar AIK - klar för holländsk klubb

Foto: Nils Petter Nilsson / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES, OMBRELLO
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Jos Hooiveld lämnar AIK. Klubben meddelade på onsdagskvällen att parterna är överens om att avsluta spelarens kontrakt i förtid.

Nu fortsätter äventyret i holländska ligan.

– Vi har hamnat i en situation där konkurrenssituationen blev osund och då har vi försökt att vara lösningsorienterade för att hitta ett bättre nuläge för båda parter, säger Björn Wesström.

AIK sålde Alexander Isak till Borussia Dortmund tidigare i veckan. Nu står det klart att ytterligare en spelare lämnar klubben.

Mittbacken Jos Hooiveld lämnar AIK. Det meddelar klubben på onsdagskvällen via ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

"Går skilda vägar"

Parterna har nått en gemensam överenskommelse om att avsluta Hooivelds kontrakt i förtid.

– Vi har hamnat i en situation där konkurrenssituationen blev osund och då har vi försökt att vara lösningsorienterade för att hitta ett bättre nuläge för båda parter och lösningen är att vi i dag går skilda vägar, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jos är ett fullblodsproffs och har i allt från den vardagliga verksamheten till sin lösningsorientering i denna fråga visat att han för alltid vill vara en fullvärdig medlem i AIK-familjen och vi önskar honom all lycka framöver, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Klar för holländsk klubb

Kort efter att AIK annonserat att Hooiveld lämnar AIK gick det holländska laget FC Twente ut med att mittbacken är klar för klubben. Därmed fortsätter karriären i den gamla svenskklubben.

Hooiveld har spelat totalt 60 tävlingsmatcher för AIK där han svarat för två mål och fem målgivande passningar.