Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Michelsen sparkas av Bajen: "Vår skyldighet"

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

SportExpressen kunde i går avslöja att Hammarby Fotboll skulle sparka Jakob Michelsen från posten som huvudtränare. 

Nu har Hammarby bekräftat beslutet. 

Det var på ett möte under onsdagskvällen som Jakob Michelsen fick beskedet från klubbledningen, kunde SportExpressen berätta om i går. 

Nu har Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull bekräftat nyheten på klubbens hemsida.  

Jakob Michelsen sparkas

– Styrelsen och ledningen har stämt av den gångna säsongen med den sportsliga ledningen och även utvärderat hur vi ligger till i utvecklingen av laget och den sportsliga organisationen i förhållande till de mål och processer som vi bestämt. Utifrån den utvärderingen har styrelsen tillsammans med den sportsliga ledningen och VD kommit fram till att vi behöver göra en förändring i tränarteamet som innebär att Jakob inte längre kommer att vara våra huvudtränare. Vi vill tacka Jakob för hans tid hos oss och önskar honom stort lycka till i sin framtida tränarkarriär, säger von Yxkull i ett uttalande. 

"Alltid trist och jobbigt"

Hemsidan beskriver det som att "man inte delat samma vision om hur det sportsliga arbetet ska fortskrida".

– Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå. I de diskussioner som vi har haft internt den senaste tiden har vi tydligt känt att vi inte har samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, truppen och vårt spel, säger sportchefen Jesper Jansson.


LÄS MER: "Det här är ett stort misslyckande, Bajen"


– Anledningen till att klubben anställde mig som sportchef och Ola Larsson som teknisk direktör är att vi ska säkerställa att det finns strategier och en tydlig arbetsorganisation för att nå våra övergripande sportsliga mål. När vi upplever att det inte riktigt finns samsyn i så här viktiga frågor är det vår skyldighet att se till att vi håller kursen och det innebär i det här fallet en förändring på tränarposten. Vi arbetar nu med ett par olika alternativ och räknar med att ha klart med en ny huvudtränare inom kort.