Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Mästarna värvar den förre skyttekungen

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Djurgården har hittat Mohamed Buya Turays ersättare. 

Svenska mästarna värvar in IFK Norrköpings anfallare Kalle Holmberg på ett treårskontrakt.

– Det känns jätteskönt att allt är klart, säger Holmberg till Djurgårdens officiella hemsida.  

Redan den 13 november kunde SportExpressen avslöja att Djurgården var intresserade av att värva in IFK Norrköpings anfallare Kalle Holmberg. 

26-åringen satt då på ett utgående kontrakt och hade tidigare jagats av bland annat grekiska Aris. 

Nu är övergången helt klar och Djurgården presenterade under fredagskvällen Holmberg som sin senaste värvning. 

Fört diskussioner länge

Parterna har fört diskussioner under en längre tid och under fredagen klarade anfallaren läkarundersökningen och skrev på ett treårskontrakt. 

Holmberg värvades till IFK Norrköping 2016 och har totalt gjort 185 allsvenska matcher, 45 mål och 23 framspelningar. År 2017 delade han segern i den allsvenskan skytteligan med Magnus Eriksson när han gjorde 14 mål.

Förra säsongen fick han inte speciellt mycket förtroende från Norrköpings manager Jens Gustavsson och gjorde sammanlagt 25 matcher i allsvenskan varav 12 från start.

”Jätteskönt att allt är klart”

Holmberg har också varit uttagen till A-landslagets Januariturnéer under ett par gånger och gjort fyra A-landskamper och ett mål. 

– Det känns jätteskönt att allt är klart. Jag hade en bra känsla från första stund när jag träffade Bosse, Kim och Tolle och även om det fanns lite intresse från annat håll var det Djurgården som kändes rätt hela tiden. 

– Så det var inga konstigheter, säger Holmberg till Djurgårdens officiella hemsida. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Vi är otroligt tacksamma över att Kalle har valt oss och vi tror att han kan få en kick av att komma hit och få ett miljöombyte. Han har varit allsvensk skyttekung tidigare och har otroligt intressanta egenskaper som vi har letat efter, säger han.