Klart: Ludwigson får fortsatt förtroende

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby ställs mot Sirius i morgon.

Då får Gustav Ludwigson fortsatt förtroende i startelvan.

– Det finns ingen anledning att flytta på honom, säger Stefan Billborn.

– Det är väl ett kvitto på att man gjort det bra, säger anfallaren.

Efter förlusten senast mot BK Häcken ställs Hammarby hemma mot Sirius på lördagen i allsvenskans sjunde omgång. Då bekräftar Stefan Billborn att Gustav Ludwigson kommer att spela från start, för tredje gången den här säsongen.

– Det finns ingen anledning att flytta på honom. Gustav kommer att starta mot Sirius, det kan jag säga, säger Stefan Billborn.

”Du får det som står på lådan”

Vad får du ut av honom?

– En jävla inställning får vi ut. Ett jävla gnugg. Du vet precis vad du får från Gustav, det du får står på lådan liksom. Han är ju bra. Men han håller fortfarande på att anpassa sig till spelsättet, det går mycket fortare här än vad han är van vid. Än så länge är han kanske inte en kombinationsspelare på det sättet, när vi är riktigt bra och trycker på då kanske han inte får ut sina bästa kvalitéer, men när spelet böljar då är han riktigt bra. Det är bara att ge honom speltid så länge Gustav är het.

Gustav Ludwigson står några meter bort från Billborn. Han spricker upp i ett stort leende när han får höra att han startar mot Sirius.

– Det är kul så klart, det är väl ett kvitto på att man utvecklas och gör något rätt.

Hur har starten på säsongen känts?

– För laget har det varit deppigt, det har gått stolpe ut och vi har inte kommit upp i nivå.  Vi är besvikna som lag, men vi måste fokusera på det som gör oss bra och hålla i det i så långa perioder som möjligt. Det handlar nog om självförtroende.

Ludwigson om starten

Hur har det gått för egen del?

– Jag har utvecklats och börjar vänja mig vid spelet. Jag börjar få självförtroende att spela mitt spel och att lagkamraterna börjar se mitt rörelsemönster. Jag försöker göra min roll i laget så bra som möjligt och inte ändra på mitt sätt att spela.

Gustav Ludwigson har på sex spelade matcher (två från start) lyckats göra ett mål i allsvenskan och en assist. Han tycker att det finns mer att hämta.

– Det är så klart glädjande, alla anfallare behöver peta in bollar. Man får självförtroende och vågar göra det extra. Det är ofta det som krävs. Jag ska försöka fortsätta.

Vad förväntar du dig av Sirius?

– Jag tycker det är ett väldigt bollskickligt lag. Jag har pratat en del med Hjalmar Ekdal som är utlånad dit, han säger att de har ett gött gäng och är svåra att möta. Jag hoppas att vi kan hitta rätt nycklar för att förhindra att de ska ta tre poäng.

Blir det mål för din del mot Sirius?

– Förhoppningsvis och gärna bakom Hjalle (Hjalmar Ekdal), haha.