Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Landslagsman förstärker Djurgården

Schüller spelade när Finland skrällvann borta mot Frankrike i en träningsmatch under hösten.
Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Schüller gjorde 18 matcher för Häcken 2016.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Rasmus Schüller, 29, är klar för Djurgården.

Den finske landslagsmannen kommer närmast från HJK Helsingfors.

– Det känns fantastiskt. Jag är väldigt stolt och glad över att få den här möjligheten att komma till Djurgården, säger Schüller till klubbens hemsida.

Under torsdagen presenterades Elias Andersson och dagen efter blev även den 29-årige finländaren Rasmus Schüller officiellt klar för Djurgården.

Schüller tillhörde Häcken säsongen 2016 men lyckades inte göra något stort avtryck i allsvenskan med sina 18 matcher den gången. Efter spel i den finska högstaligan och i MLS är han nu tillbaka i allsvenskan. 

– Det känns fantastiskt. Jag är väldigt stolt och glad över att få den här möjligheten att komma till Djurgården och otroligt ivrig och entusiastisk över att börja spela för laget, säger Schüller i ett pressmeddelande.

Rasmus Schüller klar för Djurgården

Finländaren vill vinna titlar med Djurgården.

– Det är målsättningen. Man spelar för att vinna titlar och ha minnesvärda säsonger och kommer man till en förening som Djurgården måste man ha den målsättningen – att jaga nya SM-guld och cuptitlar. Det är inspirerande att komma till en sådan miljö där man kan fortsätta att fightas om det som ett av lagen som är favoriter, säger Schüller.

Schüller har gjort 44 landskamper för Finland och dessutom burit kaptensbindeln för sitt land.

– Det är andra som definierar dig som en ledare och inte något man utnämner sig själv till. Jag har haft äran att vara kapten i olika lag och det är jag otroligt stolt över. Nu senast var det i landslaget och det är väldigt stort, det finns knappast någon större ära för en finsk fotbollsspelare än det, säger han till Djurgårdens hemsida.